Vicecampioana României a început antrenamentele pentru noul sezon

Componenții echipei vicecampioanei României, CS Minaur Baia Mare, au revenit la miuncă după o pauză binemeritată. 19 jucători au fost prezenți astăzi la primul antrenament condus de Alexandru Sabou, alți patru urmând să se alăture echipei. Au lipsit de la reunire Gabriel Massuca Teca (aflat la naționala Angolei), Ovidiu Ardelean și Erik Pop (la lotul de tineret) și Nemanja Ratkovic (o să vină pe 14 iulie).

Lotul echipei Minaur
 • Portari: Anton Terekhov (Ucraina), Barna Buzogany, Răzvan Pop
 • Extreme stânga: Daniel Bera, Milan Kotrc (Cehia), Lucas Sabou
 • Inter stânga: Stevan Vujovic (Muntenegru), Ovidiu Ardelean, Viorel Fotache
 • Centru: Stefan Vujic (Serbia), Călin Căbuț, Mihai Dobra, Erik Pop
 • Inter dreapta: Anderson Mollino da Silva (Brazilia), Eduard Iordachi, Bogdan Mănescu
 • Extrema dreapta: Tomas Cip (Cehia), Tudor Buguleț, Artem Kozakevych (Ucraina)
 • Pivot: Robert Nagy, Gabriel Massuca Teca (Angola), Mihai Bușecan, Nemanja Ratkovic (Serbia)
 • Antrenor: Alexandru Sabou
Declarații după primul antrenament
 • Alexandru Sabou (antrenor Minaur): “Rezultatele de anul trecut, unele destul de mari, ne obligă să ținem steagul sus. |n privința lotului sunt mulțumit. Trebuie să începem cu zâmbetul pe buze. E primul antrenament, vom face niște teste să vedem ce s-a respectat din planul de vacanță. Dacă testele decurg cum trebuie, atunci vom merge pe planul A, care e cel mai simplu. Sunt însă băieți profesioniști, îi cunosc, iar răspunsul l-au dat anul trecut. Ne vom bate cu toată lumea, inclusiv cu Dinamo, chiar dacă este favorită. Așteptăm să vedem ce legi mai apar, câți români trebuie să fim, câți nu trebuie. Imediat începe campionatul și noi încă nu știm nimic. Săptămâna aceasta așteptăm un preparator fizic din Danemarca, unul care lucrează și cu Magdeburg și cu Vardar. Va sta aici trei zile, iar după aceea mintea la meciuri.”
 • Călin Căbuț (căpitanul echipei): “Suntem odihniți după o perioadă încărcată, suntem sănătoși și sper să fie la fel de bun ca și cel precedent. E foarte important că nu s-au schimbat prea multe, colectivul a cam rămas același, au venit cîțiva jucători care vor aduce plus valoare și ne va fi mult mai ușor să-i integrăm. Cred că se pot obține rezultate bune și acum, trebuie să uităm cât mai repede sezonul trecut și să ne pregătit cât se poate de bine pentru a egala măcar performanța internă de sezonul trecut. Cred că se poate trece peste Dinamo, dar ei sunt favoriți, asta e clar. Ne vom bate însă la fiecare meci.”

 

Va fi o primă săptămână cu antrenamente pe plan local pentru readaptarea organismului la efort și cu vizita medicală. Vom avea prilejul să învățăm și de la un preparator fizic danez, care va fi prezent trei zile la antrenamente.

Din 18 până în  27 iulie, echipa noastră va efectua un stagiu de pregătire centralizată, la Novi Sad (Serbia). Pe 27 se pleacă din Serbia, iar pe 28 iulie se va disputa primul meci amical, cu SCM Politehnica Timișoara, în deplasare. |n zilele de 5 și 6 august va avea loc un turneu în Baia Mare. Vineri, 5 august: Minaur – HC Odorhei (ora 11.00); Potaissa Turda – CSU Suceava (13.00). Sâmbătă, 6 august: Suceava – Odorhei (15.00); Minaur – Potaissa (17.00)

Urmează un turneu în Serbia, pe 12 și 13 august, unde se vor disputa două jocuri, cu RK Jugovic Kac (Serbia – locul 12) și Vojvodina Novi Sad (Serbia – locul 1). Băimărenii vor mai participa la un turneu înaintea startului de campionat, la Sânnicolau Mare, pe 19-20 august, acolo unde vor întâlni pe Steaua Roșie Belgrad (Serbia – locul 9) și Pick Szeged (Ungaria – câștigătoarea ultimei ediții de campionat în țara vecină).

Minaur va juca primele două etape din Liga Zimbrilor pe propriul teren. Pe 27 august este jocul inaugural, cu CSU Suceava, iar mai apoi, o săptămână mai târziu, cu CSM București.

Programul turului
 1. CS Minaur – CSU Suceava
 2. CS Minaur – CSM București
 3. CSM Vaslui – Minaur
 4. CS Minaur – HC Dobrogea Sud Constanța
 5. CSM Bacau – CS Minaur
 6. CS Minaur – Potaissa Turda
 7. ACS HC Buzau – Minaur
 8. CS Minaur – Dinamo București
 9. SCM Politehnica Timișoara – CS Minaur
 10. CS Minaur – CSM Odorheiu Secuiesc
 11. CSM Focșani – CS Minaur
 12. CS Minaur – Steaua București
 13. CSM Oradea – CS Minaur

Minaur va evolua și în EHF European League în sezonul 2022-2023, grație locului al doilea ocupat la finele sezonului trecut (pe 12 iulie va fi publicată lista echipele participante în această competiție, iar pe 19 iulie va avea loc tragerea la sorți). Primele meciuri din a doua întrecerea europeană vor avea loc pe 27/28 august (meciuri preliminarii), iar în 25 octombrie va fi prima etapă din faza grupelor.