Echipa masculină a CS Minaur înaintea startului pregătirilor

Componenții echipei vicecampioanei României, CS Minaur Baia Mare, se află în vacanță până în data de 11 iulie, când este programată reunirea. Va fi o primă săptămână cu antrenamente pe plan local pentru readaptarea organismului la efort și cu vizita medicală.

Din 18 până în  27 iulie, echipa noastră va efectua un stagiu de pregătire centralizată, la Novi Sad (Serbia). Pe 27 se pleacă din Serbia, iar pe 28 iulie se va disputa primul meci amical, cu SCM Politehnica Timișoara, în deplasare. |n zilele de 5 și 6 august va avea loc un turneu în Baia Mare. Vineri, 5 august: Minaur – HC Odorhei (ora 11.00); Potaissa Turda – CSU Suceava (13.00). Sâmbătă, 6 august: Suceava – Odorhei (15.00); Minaur – Potaissa (17.00)

Urmează un turneu în Serbia, pe 12 și 13 august, unde se vor disputa două jocuri, cu RK Jugovic Kac (Serbia – locul 12) și Vojvodina Novi Sad (Serbia – locul 1). Băimărenii vor mai participa la un turneu înaintea startului de campionat, la Sânnicolau Mare, pe 19-20 august, acolo unde vor întâlni pe Steaua Roșie Belgrad (Serbia – locul 9) și Pick Szeged (Ungaria – câștigătoarea ultimei ediții de campionat în țara vecină).

Minaur va juca primele două etape din Liga Zimbrilor pe propriul teren. Pe 27 august este jocul inaugural, cu CSU Suceava, iar mai apoi, o săptămână mai târziu, cu CSM București.

Programul turului

 1. CS Minaur – CSU Suceava
 2. CS Minaur – CSM București
 3. CSM Vaslui – Minaur
 4. CS Minaur – HC Dobrogea Sud Constanța
 5. CSM Bacau – CS Minaur
 6. CS Minaur – Potaissa Turda
 7. ACS HC Buzau – Minaur
 8. CS Minaur – Dinamo București
 9. SCM Politehnica Timișoara – CS Minaur
 10. CS Minaur – CSM Odorheiu Secuiesc
 11. CSM Focșani – CS Minaur
 12. CS Minaur – Steaua București
 13. CSM Oradea – CS Minaur

Minaur și-a păstrat în mare parte jucătorii pe care i-a avut și sezonul trecut, lotul fiind completat cu cinci jucători: Eduard Iordachi (vine de la CSM Bacău, inter dreapta), Artem Kozakevych (Motor Zaporoje, extremă dreapta), Bogdan Mănescu (inter dreapta, CSM Focșani), Viorel Fotache (inter stânga, Tatabanya KC), Nemanja Ratkovic (Vojvodina Novi Sad, pivot).

Lotul echipei noastre (pot interveni unele modficări)

 • Portari: Anton Terekhov (Ucraina), Barna Buzogany, Răzvan Pop
 • Extreme stânga: Daniel Bera, Milan Kotrc (Cehia), Sergiu Makaria, Lucas Sabou
 • Inter stânga: Stevan Vujovic (Muntenegru), Ovidiu Ardelean, Viorel Fotache
 • Centru: Stefan Vujic (Serbia), Călin Căbuț, Mihai Dobra, Erik Pop
 • Inter dreapta: Anderson Mollino da Silva (Brazilia), Eduard Iordachi, Bogdan Mănescu
 • Extrema dreapta: Tomas Cip (Cehia), Tudor Buguleț, Artem Kozakevych (Ucraina)
 • Pivot: Robert Nagy, Gabriel Massuca Teca (Angola), Mihai Bușecan, Nemanja Ratkovic (Serbia)
 • Antrenor: Alexandru Sabou

Minaur va evolua și în EHF European League în sezonul 2022-2023, grație locului al doilea ocupat la finele sezonului trecut (pe 12 iulie va fi publicată lista echipele participante în această competiție, iar pe 19 iulie va avea loc tragerea la sorți). Primele meciuri din a doua întrecerea europeană vor avea loc pe 27/28 august (meciuri preliminarii), iar în 25 octombrie va fi prima etapă din faza grupelor.