Minaur s-a calificat în sferturi – joi va întâlni pe CSM Bacău

Luni s-au disputat jocurile din primul tur al Cupei României la handbal masculin. Calificată după 35-31 cu CS Medgidia, CSM Făgăraș a întâlnit marți pe CS Minaur, în fața căreia a pierdut la mare luptă, 23-24. Băimărenii au obținut astfel calificarea în sferturi, acolo unde vor juca joi cu CSM Bacău, moldovenii reușind să treacă la scor de CSM Alexandria.

Jocul cu Făgăraș n-a fost deloc unul comod pentru CS Minaur, dar asta și pentru că ni l-am făcut greu singuri. Au fost nenumărate ratări și greșeli tehnice în acest meci, unde s-au marcat doar 47 de goluri, iar ritmul n-a fost deloc grozav. Minaur a început meciul ca la carte, cu o apărare beton și cu Ionuț Ciobanu în formă, astfel că s-a distanțat la 6-2 (min. 16), iar până la finalul primei părți a menținut un ecart de 4-5 goluri între ea și adversara ei.

Partea a doua a început sub aceleași auspicii, ba chiar în minutul 37 am ajuns să avem șapte goluri avans: 19-12. Diferența de scor a scăzut pe măsura trecerii tompului, Minaur înscriind de numai cinci ori până la finalul meciului. Făgăraș a egalat la 23 (56) și a avut chiar șansa să treacă în avantaj, însă Ciobanu a prins aruncarea lui Arsu. Ramba a marcat pentru 24-23, apoi Cupu a trimis balonul în bară. Ultimele secunde sunt dramatice, Ramba aruncă de la distanță pe “ultima pasă” înainte de pasiv, Țenghea a scos, a încercat să trimită pe contraatac, însă Dobra a fost atent și a recuperat balonul. Nu mai avea ce să se întâmple în ultimele patru secunde, iar Minaur merge mai departe. Cu greutate, dar merge!

CS Minaur Baia Mare – CSM Făgăraș: 24-23 (13-9)
  • Sala Rapid din București
  • Arbitri: Teodor Șerbu – Adrian Vasilescu (București). Observator FRH: Constantin Din (București)
  • Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 2-2; au ratat: Makaria, Bera / Arsu). Minute de eliminare: 12-10 (în min. 47, Buzle a primit cartonaș roșu după trei eliminări)
  • CS Minaur: Ionuț Ciobanu (12 intervenții), Răzvan Pop – Andrei Buzle 4/6, Nikola Skrobic 4/6, Daniel Bera 4/6, Călin Căbuț 4/10 (2 din 7m), Tomas Cip 2/2, Milan Kotrc 2/4, Mihai Bușecan 1/1, Ionuț Ramba 1/3, Robert Nagy 0/1, Sergiu Makaria 0/1, Daniel Mureșan, Albert Cristescu, Mihai Dobra. Antrenor: Alexandru Sabou
  • Făgăraș: Fântână (8 intervenții, a apărat și un 7m), Țenghea (8 intervenții) – Arsu 3/8, Mateoniu 2/3, Mînea, Cupu 3/5, Csog 1/4, Constantinescu, Moisă 3/9, Bologa 1/1, Ștefan 4/4 (2 din 7m), E. Pop 0/1, Mocanu 0/2, Cotinghiu 6/7. Antrenor: Eugen Frățilă și Constantin Bogdan.