Minaur își va cunoaște marți adversara din sferturile EHF European Cup

Se cunosc numele tuturor celor opt echipe care au obținut calificarea în sferturile de finală ale EHF European Cup, printre acestea numărându-se și echipa masculină a CS Minaur Baia Mare, care a întrecut în dublă manșă, pe teren propriu, echipa ucraineană Donbas Mariupol, cu 24-23 și 34-26. Tragerea la sorți combinată pentru sferturi de finală și semifinale se va efectua marți, 23 februarie, de la ora 12.00 (ora României), la sediul EHF de la Viena (Austria) – în direct pe pagina EHF de facebook și de youtube.

Opt echipe din opt țări diferite au obținut calificarea în sferturi, în prima ediție a EHF European Cup (fosta Challenge Cup). Va exista o singură urnă, astfel că orice echipă poate cădea cu oricare alta din celelalte șapte.

Favorită este considerată echipa greacă AEK Atena, cea care a eliminat-o în optimi pe CSM București. Site-ul EHF pomenește de performanța ciprioților de la Sabbianco Anorthosis Famagusta, care s-a calificat în sferturi la primul lor sezon european în 22 de ani de existență.

Prima manșă a sferturilor va avea lor pe 20/21 martie, iar manșa a doua pe 27/28 martie. Imediat după ce vor fi stabilite sferturile, tragerea la sorți va continua cu împerecherea ce va avea loc în semifinale.

Echipele participante la sferturile de finală: Sabbianco Anorthosis Famagusta (Cipru), HC Robe Zubri (Cehia), Polva Serviti (Estonia), AEK Atena HC (Grecia), CS Minaur Baia Mare (România), HC Neva Sankt Petersburg (Rusia), RK Gorenje Velenje (Slovenia), Ystads IF (Suedia).