Minaur a ratat calificarea în semifinale pentru un gol mai puțin marcat în deplasare

E clar, în handbal trebuie să crezi că se poate întâmpla orice. Mai întâi te bucuri că ai picat cu o echipă din Cipru și n-ai cum să nu mergi mai departe. Mai apoi, te întristezi că o mulțime de jucători din echipa ta nu pot juca din diverse motive. Apoi, iar te bucuri că te poți califica în semifinale. Vine echipa din Famagusta (fosta perlă a litoralului cipriot, o mulțime de ani doar un oraș părăsit după invazia turcilor) și îți dă “cu terenul în cap” chiar în Baia Mare, având la un moment dat și 10 goluri diferență. Te întristezi, desigur. Și, nu în ultimul rând, te duci la Nicosia, unde ai mai fost o dată sezonul ăsta, bați la cinci goluri, exact cât îți trebuie și, totuși, prea puțin. Se iau în considerare golurile mai multe marcate în deplasare.

Sigur, Minaur a ajuns la cinci goluri distanță pentru prima oară în minutul 59.30. Mai trebuia o recuperare și un gol, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Și uita așa, deși ai învins meritat, la scor, nu mergi mai departe. E clar s-a pierdut calificarea în tur, când au fost aceiași jucători. Mai mult, acum, n-a putut juca Skrobic, accidentat în primul meci.

Și ce sâmbătă magică putea avea astăzi CS Minaur, după victoria fetelor de la Brăila și după succesul fotbaliștilor în meciul cu Luceafărul.

Gazdele au început foarte bine jocul și au condus cu 5-1 (min. 9), moment în care Adrian Petrea a cerut time-out, încercând să pună puțină ordine în joc. Acest lucru s-a și întâmplat, băimărenii au redus din handicap și au reușit să egaleze la 8 (20), ba chiar să preia conducerea cu 9-10 (28), la pauză intrându-se cu 11-11.

După reluare ne apărăm foarte bine și reușim să ne ducem la trei goluri distanță: 13-16 (39). Ratăm apoi trei posibilități să ne distanțăm la patru goluri, dar ținem de scor. Facem patru goluri în min. 53, 17-21 și mai avem nevoie de două. Este 18-22 și gazdele cer timp de odihnă. Se irosește câte un atac de căciulă, apoi iar e time-out. Ramba înscrie pentru 18-23 și mai sunt 30 de secunde. Din păcate, nu reușim să scoatem mai mult și rămânem cu amarul unei calificări pierdute.

Minaur va juca pe 1 și 2 aprilie alte două meciuri de campionat, restanța din etapa 18 cu CSM Bacău (vineri, 2 aprilie, ora 13.00) și meciul din etapa 20 cu CSM Reșița (joi, 1 aprilie, ora 11.00) – ambele la Sfântu Gheorghe.

Sabbianco Anorthosis Famagusta – CS Minaur Baia Mare: 18-23 (11-11)
  • Anorthosis Famagusta Sport Center Nicosia, Aglantzia
  • Arbitri: Ante Mikelic și Petar Paradina (Croația). Delegat EHF: Sotiris Constantinou (Cipru)
  • Aruncări de la 7m: 1-3 (transformate: 1-2; a ratat Kotrc). Minute de eliminare: 8-4
  • Anorthosis: Konstantinos Kotanidis (8 intervenții), Georgios Barmpas (a apărat un 7m) – Panagiotis Karampourniotis 0/1, Marios Moraitis 1/3, Nikolaos Kritikos 6/8, Julios Argyrou 1/2, Stylianos Asvestas 4/8, Andreas Fotiou, Petros Kandylas 0/2, Constantinos Michael, Christos Argyrou 3/3 (unul din 7m), Nikolaos Totos 2/6, Bruno Oliveira Rodrigues, Andreas Ioannou, Efstathios Kesidis 1/1. Antrenori: Stefanos Fterakides, Georgios Zaravinas
  • CS Minaur: Răzvan Pop (3 intervenții), Ionuț Ciobanu (3 intervenții) – Robert Nagy, Sergiu Makaria, Andrei Buzle 5/8 (unul din 7m), Ionuț Ramba 6/8, Daniel Mureșan 0/2, Milan Kotrc 3/7 (unul din 7m), Georgel Haiduc 5/8, Tomas Cip, Mihai Bușecan, Albert Cristescu 2/2, Daniel Bera, Mihai Dobra 2/2. Antrenori: Adrian Petrea și Alexandru Sabou.
Sferturile de finală din EHF European Cup
  • CS Minaur Baia Mare – Sabbianco Anorthosis Famagusta: 22-27 și 23-18
  • HC Robe Zubri (Cehia) – RK Gorenje Velenje (Slovenia): 26-31 și 24-28
  • Polva Serviti (Estonia) – Ystads IF (Suedia): 28-33 și 25-29
  • HC Neva Sankt Petersburg (Rusia) – AEK Atena: 21-30 și 27-29 (ambele la Atena)