Victorie cu Bistrița și locul al doilea este pus bine

De miercuri până vineri, la Cluj-Napoca și la Turda sunt programate două etape din cadrul Ligii Florilor MOL. Singura partidă disputată miercuri a opus CS Minaur și Gloria Bistrița, meci în devans, pentru că Minaur are de jucat la finele acestei săptămâni în Final Four-ul EHF European League. Din același motiv, partida de vineri, în care ar urma să jucăm împotriva Brăilei, a fost amânată.

Bistrița este una dintre echipele bune din campionat, care luptă pentru un loc de cupă europeană și care, cu această înfrângere va fi greu să-și mai atingă obiectivul. Desigur, acest lucru ne interesează mai puțin pe noi, mult mai important este că suntem aproape siguri de un loc pe podiumul Ligii Florilor.

Prima parte a jocului a fost una echilibrată, cu atacuri foarte rapide și cu goluri “în cascadă”, pentru că la jumătatea timpului de joc se marcaseră deja 21 de goluri (9-12). Minaur a ajuns la 10-15 (18), însă Bistrița a redus din handicap până la pauză: 16-18. La fel de echilibrată a fost și partea a doua, în care au consemnat de mai multe ori egalitatea, însă de la 25-27 Minaur s-a apărat foarte bine, a punctat pe contraatac și a dus diferanță la șase goluri, “trăind” liniștit ultimele minute de joc.

A fost și o ultimă pregătire înainte de turneul Final Four care va avea loc în Baia Mare în zilele de 8 și 9 mai.

Gloria Bistrița – CS Minaur Baia Mare: 26-31 (16-18)
  • Sala sporturilor “Gheorghe Barițiu” din Turda
  • Arbitri: Sebastian Mîrza – Claudiu Nedelea (Cluj-Napoca). Observator: Marius Barcan (Craiova)
  • Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 3-2; au ratat Tetean / A. Popa). Minute de eliminare: 6-0
  • Gloria: Ana Maria Măzăreanu, Darly Zoqbi de Paula – Natalia Vasileuskaya 6/9, Dzyana Ilyina 6/11, Elena Dincă 4/4 (2 din 7m), Andreea Tetean 3/7 (unul din 7m), Almudena Maria Rodriguez 2/3, Mariana Costa 2/3, Raluca Băcăoanu 1/1, Daniela Rațiu 1/2, Valentina Ardean Elisei 1/5, Maria Țanc, Miruna Pica, Natalia Savchyn, Ancuța Moroianu, Bianca Zegrean 0/1. Antrenori: Alexandru Radu Moldovan
  • CS Minaur: Filippa Idehn (5 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache (10 intervenții) – Jovana Kovacevic 12/15 (2 din 7m), Linn Blohm 7/9, Asuka Fujita 4/4, Jelena Lavko 4/5, Cristina Laslo 2/5, Angela Cioca 1/1, Ana Maria Tănasie 1/2, Yaroslava Burlachenko, Karoline de Souza, Larissa Araujo 0/2, Eva Kerekes, Sonia Seraficeanu 0/1, Andreea Popa 0/1, Anca Polocoșer. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.