Teste PCR sau Rapid Antigen pentru intrarea în sală a ziariștilor

La turneul Final 4, jurnaliștii și fotografii au nevoie la intrarea în sală (pentru a putea primi acreditarea) de dovada cu rezultat negativ la teste Covid 19 (PCR sau Rapid Antigen), valabilitatea acestora fiind menționată în acest regulament.

Reprezentanții mass-media ar trebui să fie informați cu privire la reglementările Covid-19 în vigoare la Final 4 și că sunt obligați să le urmeze.

La preluarea acreditării, toți reprezentanții mass-media trebuie să furnizeze un test negativ Covid-19 (test PCR valabil cu 72 de ore înainte de meci și Testul antigenului valid cu 48 de ore înainte). Fără un test valid certificat, nu se va înmâna nicio acreditare (asta înseamnă că nu e suficient un test Antigen făcut acasă, ci și o parafă medicală).

În plus, toți reprezentanții mass-media trebuie să completeze un formular de declarație de sănătate (acest lucru a fost) astfel încât să poată confirma că nu prezintă simptome Covid-19 și poate fi contactat dacă un caz de virus este raportat ulterior în zona media. Oricine raportează orice simptom nu poate intra.

Toți reprezentanții mass-media trebuie să poarte dezinfectant pentru mâini, să se spele pe mâini regulat și să poarte o mască de față. Reprezentanții mass-media care au un contact strâns cu echipele trebuie să poarte o mască FFP2.

CS Minaur Baia Mare împreună cu EHF Media Manager vor aloca locuri pentru fotografi marcate în conformitate cu măsurile de distanțare socială. EHF recomandă maximum trei fotografii care pot fi lăsați în stânga și în dreapta porților. Dacă spațiul permite, fotografi suplimentari pot opera din tribune.

Toți fotografii trebuie să urmeze un regim strict de testare înainte de a intra în locație. Test PCR negativ (cu 72 de ore înainte) sau antigen negativ (cu 48 de ore înainte).

Conferințele de presă sunt programate să aiba loc la 15 minute după semifinale, precum și la 15 minute după încheierea meciurilor din finale. Posibilitatea ca mass-media să fie prezentă, precum și opțiuni de streaming live, posibilitatea participării la distanță, vor fi discutate între EHF Media Manager și mass-media manager al CS Minaur Baia Mare, toate masurile luate fiind în concordanță cu cele ale evenimentului și reglementarile locale de sănătate.

Nu este prevăzută prezența fizică a jurnaliștilor în zona mixtă. Opțiuni pentru un virtual zonă mixtă vor fi discutate între EHF / M și clubul organizator.

Reprezentantul media al echipei de origine / reprezentantul partenerului media sunt împreună responsabili cu coordonarea interviurilor TV.