România trece fără probleme de Iran – Laslo, jucătoarea meciului, Borș, accidentare gravă

România și-a făcut debutul la Campionatul Mondial din Spania în fața selecționatei Iranului, o echipă aflată pentru prima oară la un turneu final de anvergură. Cum era de așteptat, fetele noastre s-au impus categoric, cu scorul de 39-11 (20-3). Cristina Laslo a fost desemnată jucătoarea meciului, dar toate lucrurile bune au fost umbrite de accidentarea gravă a mezinei lotului nostru, Oana Borș, jucătoarea echipei Minaur fiind transportată pe targă la spital. Probabil e o problemă majoră la genunchi și e destul de clar că pentru Oana prima sa ediție a Mondialelor s-a terminat deja. Exact în meciul în care a marcat primul său gol pentru Naționala de senioare.

În acest meci a jucat pentru România și Anca Polocoșer, cum, probabil, o va face în meciurile care urmează și Ana Maria Tănasie.

Singurul lucru care nu prea ne-a plăcut a fost numărul foarte mare de ratări, inclusiv din situații de unu la unu. În schimb, apărarea și poarta a mers. Următorul meci al echipei noastre va fi duminică, împotriva Kazahstanului, de la ora 19.00.

România – Republica Islamică Iran: 39-11 (20-3)
  • Arbitri: V. Alpaidze / T. Berezkina (Rusia)
  • Românina: Yulyia Dumanska (10 intervenții / 13 aruncări), Diana Ciucă (5/13) – Cristina Laslo 6/7, Elena Dincă 6/10 (unul din 7m), Andreea Roaru 5/6 (unul din 7m), Lorena Ostase 3/5, Laura Moisă 3/7, Alina Ilie 3/6, Alexandra Dindiligan 3/4, Alexandra Subțirică Iovănescu 2/2, Bianca Harabagiu 2/2, Bianca Bazaliu 2/6, Crina Pintea 2/5, Oana Borș 1/2, Mădălina Zamfirescu 1/1, Anca Polocoșer. Antrenor: Adrian Vasile.