România și-a făcut antrenamentul – urmează meciurile adevărate

După ce a învins selecționata Iranului cu 39-11 în primul meci de la Campionatul Mondial din Spania, România a reușit o a doua victorie la turneul final, 38-17 (14-9) cu selecționata Kazahstanului. După o prima repriză mai puțin reușită, echipa noastră a jucat mult mai bine în partea a doua, în care a înscrie de 24 de ori, primind 8 goluri.

Trei jucătoare de la CS Minaur au evoluat în acest meci pentru România: Anca Polocoșer și-a făcut treaba în apărare, Cristina Laslo a marcat 4 goluri, dar ea a mai avut și patru pase decisive. De asemenea, utilizată în partea a doua a meciului, Ana Maria Tănasie a marcat și ea două goluri, la meciul său de debut la CM. Cea de-a patra jucătoare de la Minaur care a fost în Spania, Oana Borș, a ajuns deja acasă și urmează să facă niște investigații medicale, pentru a vedea ce urmează în continuare.

Oana Borș a fost supusă unor investigații medicale și va revenit în România cu avionul: „Pentru moment, starea Oanei este stațíonară. Examenul clinic n-a evidențiat leziuni majore, dar mă aștept ca după examenul RMN să găsim niște leziuni în special al cartilajului, dar și ligamentare. O reconstrucție chirurgicală, dacă va fi cazul, îi va permite ca până în vară să se alăture lotului – a declarat medicul lotului, Florin Ciocoiu.

România – Kazahstan: 38-17 (14-9)
  • Românina: Yulyia Dumanska (7 intervenții / 16 aruncări), Daciana Hosu (8/16) – Laura Moisă 6/9, Crina Pintea 5/5 (2 din 7m), Elena Dincă 5/6, Bianca Bazaliu 5/7 (unul din 7m), Cristina Laslo 4/6 (unul din 7m), Alina Ilie 3/5, Mădălina Zamfirescu 2/2, Alexandra Dindiligan 2/3, Ana Maria Tănasie 2/4, Lorena Ostase 2/4, Andreea Rotaru 1/2, Bianca Harabagiu 1/2, Alexandra Subțirică Iovănescu 0/1, Anca Polocoșer. Antrenor: Adrian Vasile.

Echipa noastră va juca marți cu Norvegia, de la ora 21.30, ultimul meci din grupă, după care va avansa către grupele principale. Acolo vom da peste Suedia, Olanda (}ările de Jos) și, probabil, Uzbekistan.

  • Primele trei echipe merg în faza următoare, unde vor fi patru grupe: I (echipele din A și B), II (echipele din C și D), III (echipele din E și F) și IV (echipele din G și H).
  • Din cele patru grupe, primele două clasate merg în sferturi de finală.
  • Restul competiției se joacă în sistem eliminatoriu.