Raul Fotonea – “Depinde și de mine și de ele cât de repede vom reuși să facem o echipă”

– S-a dus cantonamentul, au fost și două meciuri amicale. Cum ai simțit echipa?

– Am trecut peste cantonamentul de la Kisvarda, am muncit mai mult fizic. La meciul cu Debrecen ne așteptam să fie așa, pentru că încărcătura a fost foarte mare. Bineînțeles că nu îți convine când pierzi la o diferență așa mare, dar am urmărit niște lucruri la acel meci, în mare parte nu ne-au ieșit, dar apoi ne-am comportant mult mai bine în meciul ci Kisvarda, o echipă bună din Ungaria, cu pretenții la cupele europene după transferurile făcute. Au fost și mai puțin obosite decât la primul meci.

– Am avut destul de multe absențe, asta înseamnă probleme.

– Da, am avut patru jucătoare la linia de 9m pe care nu le-am putut folosi, nu le-am putut roti pe celelalte. |n plus, Debrecen este o echipă foarte bună, care joacă repede și aleargă mult. N-am putut ține pasul, dar e clar că ne vom apropia și noi la începutul lunii septembrie la viteza de joc pe care ne-o dorim.

– Am văzut-o pe Magda Cazanga la antrenament…

– Este aici cu noi, vom vedea în ce formă fizică este. Cert este că va lucra o perioadă separat pentru a le ajunge pe celelalte fete din urmă. Acum dă testele și așteptăm să vedem unde este și unde trebuie să lucrăm să o aducem la zi, să spun așa.

– Mai trebuie să vină o jucătoare, brazilianca Talita Alves Carneiro. Ce mai e nou în cazul ei?

– Talita are probleme cu viza și sperăm să rezolve cât de repede și să ne întregim, pentru că mai avem exact o lună de pregătire și foarte multe lucruri de pus la punct. Oana Borș va reveni pe teren probabil prin iarnă, așa că lânga Ujkic va fi Amalia Terciu, care a și fost cu noi în cantonament. Gabriela Gudelj are probleme personale și a ajuns la o înțelegere cu clubul pentru anularea contractului.

– Din fericire, ai în lot jucătoare care pot juca și în dreapta și în stânga la 9m.

– Nu suntem în panică, fiindcă avem soluții. O avem pe Zych, le avem și pe celelalte jucătoare de 9m care pot juca aproape toate și pe dreapta. Există soluții și cred că ne putem descurca.

– Un site de specialitate a făcut o analiză cu tot ceea ce înseamnă transferuri, diverse calcule care plasează echipa feminină a CS Minaur pe un loc 9 la finalul sezonului. Ce părere ai?

– Este o analiză făcută și n-am ce comenta. Și anul trecut am fost dați mai jos, dar ne-am bătut pentru locurile fruntașe și am băgat sub noi echipe mult mai bine cotate. Am fost foarte aproape să terminăm pe un loc de cupă europeană și sezonul trecut. Am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem, ce de acasă cu Gloria Bistrița, care s-a dovedit a fi decisiv. Să nu uităm ce am făcut și pe plan european, unde am avut o grupă infernală, de unde am reușit să ieșim, apoi am jucat foarte bine în Final Four și am fost la un 7m de o medalie, pe care fetele noastre o meritau pe deplin. Important este cum vom reuși noi să răsturnăm calculele hârtiei. Depinde însă și de mine și de ele cât de repede vom reuși să facem o echipă.