Minaur câștigă cu Zalău în primul meci în fața propriilor suporteri

Miercuri după-amiază, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda meciului amical dintre CS Minaur și HC Zalău, o primă întâlnire a băimărencelor cu proprii suporteri. A fost un joc dominat de Minaur, care a intrat tare în meci și s-a străduit să păstreze un ritm ridicat până la final, indiferent cine a fost în teren.

N-au evoluat două dintre jucătoare (a fost alegerea antrenorilor), respectiv Magda Cazanga și Amra Pandzic. În tribune a fost Oana Borș, dar pe ea nu o vom vedea prea repede în teren, poate spre finalul anului. De asemenea, se așteaptă venirea braziliencei Talita Alves Carneiro, care se pare că va pleca spre România la finele acestei săptămâni.

Minaur a început foarte bine jocul, pe fondul unei apărări exacte, a intervențiilor Cristinei Enache și a unor greșeli a oaspetelor: 6-0 (6). Apoi jocul s-a echilibrat, Zalău a venit până la 8-5 (12) și 10-7 (16), dar Minaur a avut iar o perioadă bună, cu patru goluri la rând, iar la cabine s-a intrat cu 16-9. Jocul nu s-a schimbat mult după pauză, doar că n-au mai existat perioade de timp lungi fără gol. S-a ajuns și la 10 goluri diferență, s-a mai strâns un pic rezultatul, cert este victoria gazdelor n-a fost nicio clipă sub semnul îndoielii.

CS Minaur Baia Mare – HC Zalău: 33-25 (16-9)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 250 spectatori
  • Arbitri: Jessica Debreczeni și Antonia Cânța (Maramureș)
  • Aruncări de la 7m: 7-7 (transformate: 5-2; au ratat: Mițicuș, Terciu / Mihart 2, Toth, Bujor, Stamin). Minute de eliminare: 4-4
  • Minaur: Cristina Enache (9 intervenții, a apărat și 3 de 7m), Ioana Ugran (4 intervenții, a a apărat și un 7m) – Aleksandra Vukajlovic 7, Anca Mițicuș 5 (2 din 7m), Ana Maria Tănasie 5 (3 din 7m), Andreea Țîrle 4, Raluca Tudor 4, Dijana Ujkic 3, Andreea Popa 3, Eva Kerekes 1, Itana Cavlovic 1, Luciana Popescu, Amalia Terciu. Oficiali: Raul Fotonea, Andrei Popescu, Daniel Apostu, Valentina Mitrașcă, Cosmin Crișan.
  • HC Zalău: Viorica Țăgean (12 intervenții), Andreea Popescu – Maria Bujor 7, Emilija Lazic 5 (unul din 7m), Bianca Berbece 3, Andreea Mihart 3, Robert Stamin 2, Andriyana Naumenko 2, Diana Nichitean 1, Alexandra Pricop 1 (din 7m), Luciana Marin 1, Andreea Mărginean, Krisztina Toth, Gabriela Vrabie. Oficiali: Gheorghe Tadici, Daniela Morari.