Costică Buceschi – Va fi foarte dificil să menținem un nivel al exprimării echipei la ce s-a întîmplat în sezonul trecut

Programul echipei în următorul interval de timp, cu mențiunea că pot apărea modificări din varii motive (vom anunța dacă se va schimba ceva). Echipa va merge în cantonament în perioada 19-23 iulie la Hajdunanas (Ungaria), iar în ultima zi va disputa un meci de pregătire cu DVSC Debrecen.

  • 28-29 iulie: două meciuri de pregătire în deplasare, cu Gloria Bistrița
  • 6 august – meci amical pe teren propriu cu HC Zalău
  • 12-13 august – turneu de pregătire la Zalău, alături de echipa gazdă, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Slatina
  • 17 august – meci amical pe teren propriu cu Corona Brașov
  • 20-21 august – Cupa Centenar la Oradea. Participă: CS Minaur, CSM București, FTC RailCargo Hungaria, DVSC Debrecen (s-a stabilit că fiecare echipă va juca două meciuri, dar nu între echipele din aceeași țară; implicit, noi vom întâlni Debrecen și Ferencvaros).
  • 24 august – primul meci oficial al sezonului, cu CSM Slatina, în Cupa României; dacă echipa noastră trece de acest prim tur, va juca în sferturi cu Rapid București, pe 25 august. În 27-28 august are loc turneul Final Four al Cupei României, ediția 2020-2021.
  • 4 septembrie – prima etapă din Liga Florilor, cu Măgura Cisnădie, în deplasare
Interviu cu antrenorul Costică Buceschi

– S-a reunit lotul. Cum sunt primele zile?

– Primele zile a fost și e ceva mai dificil, pentru că am avut șase fete plecate la naționala de senioare, iar acestea au venit doar de miercuri la antrenament. Suntem într-un număr mai restrâns. Mai așteptăm să vină cele două de la lotul de tineret, Borș și Țîrle, care se vor alătura lotului în cantonamentul de săptămâna viitoare din Ungaria, alte două jucătoare sunt la naționalele lor pentru Jocurile Olimpice, respectiv Elaine Gomes și Fujita. O mai avem pe portarul rus Utkina care așteaptă să-i vină hârtiile pentru viză. De asemenea, Lavko, care este accidentată și mai are cam o lună de pregătire cu doctorul și cu kinetoterapeutul, după care va veni la echipă.

– De când te vei putea baza pe Lavko?

– Eu îmi fac speranțe ca Jelena să fie bună de joc undeva la sfârșitul anului acesta sau la începutul anului viitor. Depinde foarte mult de cum va reuși să-și termine recuperarea.

– Au plecat multe jucătoare, au venit multe jucătoare. Vom suferi la omogenizare?

– Mai mult ca sigur. Au fost multe schimbări la nivelul jucătoarelor, sunt și schimbări la nivelul băncii tehnice, care vor îngreuna formarea și omogenizarea unui nucleu important în următoarea perioadă. Așteptăm să vină și restul fetelor, deși câteva vor ajunge destul de târziu. În continuare suntem destul de descoperiți pe postul de inter stânga, deoarece varianta pe care o aveam acolo nu s-a confirmat.

– Ce schimbări sunt la nivelul băncii tehnice?

– Lipsesc cei doi oameni ai mei cu care am lucrat împreună, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu. Momentan sunt singur. La fel, preparatorul fizic, Ștefan Ciuntu nu mai lucrează cu noi. Am cooptat un băiat nou și e greu ca venind atâta lume nouă, într-un timp foarte scurt, să reușești să faci ca lucrurile să meargă la fel cum au mers sezonul trecut. Va fi foarte dificil să menținem un nivel al exprimării echipei la ce s-a întîmplat în sezonul trecut.

– Mulțumit de programul îl ai în această vară.

– Da, este foarte bun. Avem o perioadă de pregătire comună, care se termină cu un joc de pregătire cu Debrecen. Avem foarte multe meciuri amicale, cu echipa puternice, Bistrița, Vâlcea, Ferencvaros care e campioana Ungariei, Debrecen, care e în cupele europene. Avem jocuri pe toate nivelele. Sezonul începe în august, e Cupa României de anul trecut.

– Crezi că nivelul campionatului feminin din România va fi mai ridicat decât sezonul trecut, pentru că au venit multe jucătoare de valoare, ba chiar și tehnicieni consacrați?

– Teoretic, prin ceea ce s-a întâmplat în vara asta, e clar că foarte multe echipe s-au întărit. Luăm primele trei echipe din sezonul trecut, apoi cele care vin, pe lângă jucătoare de echipe naționale, au adus și antrenori de top, care știu ce înseamnă înalta performanță. Bistrița și-a adunat o echipă foarte puternică, Brăila care este 60-70% naționala Braziliei, foarte multe jucătoare bune au venit la Rapid, la fel și la Cisnădie. Au apărut jucătoare foarte bune, de Champions League, și cred că nivelul va fi mult mai ridicat. Asta poate ajuta și echipa națională, pe fetele care joacă acolo, cu condiția ca ele să se lupte să-și câștige locurile de titular.