Aleksandra Zych – Vom încerca să batem toate echipele din campionat

Aleksandra Zych (inter dreapta) – s-a născut în 28 iulie 1993 la Walbrzych (Polonia). Are 1.86 m și 74 kg. A evoluat până acum la echipele: GZKS Sosnica Gliwice (2011-2012), Vistal Gdynia (2012-2018, campioanã în 2017), Metz Handball (2018-2019, campioană și câștigătoare a cupei), Borussia Dortmund (2019-2020 – campioană), Măgura Cisnădie (2020). Este componentă a naționalei Poloniei, pentru care a jucat 80 de meciuri, înscriind 102 goluri.

– Ești de câteva zile în Baia Mare. Cum ți se pare atmosfera acum?

– Da, sunt doar de câteva zile în Baia Mare. Am început să muncesc la o nouă echipă. Iubesc atmosfera și spiritul clubului Minaur. O mulțime de oameni sunt alături de noi și încearcă să ne facă să ne simțim ca într-o familie. Da, îmi face plăcere se fiu aici.

– România are acum un campionat foarte puternic. Unde vezi Baia Mare în noul sezon, știind că multe echipe s-au întărit consistent?

– Este al doilea meu sezon în României, după cel de anul trecut, de la Cisnădie. Nu vreau și nici nu cred că pot spune unde vom fi noi la finalul sezonului, dar știu că vom munci în fiecare zi pentru a ne face treaba cât mai bine. Vom încerca să batem toate echipele din campionat. Va fi un sezon foarte greu. Acum muncim din greu pentru a pregăti totul.

– Minaur joacă și în cupele europene. Cum va fi?

– Da, sigur că este bine că vom juca și în cupele europene. Campionatul României este o parte, în timp ce cupele europene sunt o poveste diferită, unde ne vom bate pentru un loc cât mai bun.