Minaur va întâlni echipa ucraineană Odesa în turul II din EHF European Cup

Marți dimineața, la sediul EHF de la Viena, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din primul și al doilea tur al EHF European Cup, întrecere la care participă și două echipe din România: CS Minaur Baia Mare și Steaua București. Ambele au intrat direct în turul al doilea și ambele din postura de cap de serie. În European Cup s-au înscris 76 de echipe, 24 dintre acestea urmând să joace în turul I, iar restul de 52 direct în turul secund. Meciurile turului 1 se joacă în perioada 9-10 septembrie (prima manșă) și 16-17 septembrie 2023; turul 2 care este programat pentru 14-15 octombrie (prima manșă) și 21-22 octombrie.

Conform tragerii la sorți, CS Minaur o va avea ca adversară pe Odesa (Ucraina), cu primul meci pe teren propriu și al doilea într-o locație pe care urmează să o cunoaștem, deoarece știm că nu se pot organiza meciuri în zonă din cauza războiului.

Odesa a jucat acum două sezoane în EHF European Cup, fiind eliminată în turul al doilea de Handball Esch (Luxemburg), după 31-38 și 32-37, ambele partide disputându-se în Luxamburg. A fost sezonul în care Minaur a ajuns până în finala întrecerii.

În sezonul 2020 – 2021, Odesa a jucat în EHF European League, părăsind întrecerea n primul tur, după o dublă înfrângere cu RK Gracanica (Bosnia Herțegovina). Cu un sezon mai înainte, Odersa a ajuns în turul II din Challenge Cup, după 42-17 și 24-9 cu Olympia HC (Marea Britanie), pentru a pierde mai apoi (25-24 și 28-39) la AS SGS Ramhat Hashron (Israel).

Să mai spunem că Steaua va întâlni pe Hapoel Ashdod (Israel), cu primul meci acasă și al doilea în deplasare.