Minaur pierde primul meci oficial din acest sezon

Toată lumea știe problemele cu care s-a confruntat echipa masculină de handbal a CS Minaur în ultimele săptămâni, așa că nu vom insista cu ele, dar spunem cu tărie că există scuze, mai ales că adversara era pusă în gardă de absențele noastre și a putut să-și ia măsurile de rigoare.

Apoi, au fost multe greșeli de partea echipei băimărene, cu un procentaj de sub 50% la aruncările la poartă (23 goluri din 47 de aruncări), șapte baloane pierdute pe “forțări în atac”, dar și altele cele care au făcut ca bucureștenii să aibă un meci chiar mult mai ușor decât și l-ar fi putut imagina.

Practic, partida s-a pierdut încă din start, când Minaur a ratat sistematic, iar CSM București a marcat la fel de systematic, pe contraatac. Imediat s-a făcut 5-1 (7), 9-2 (15) sau 13-4 (24). De aici încolo a fost doar o o luptă surdă de a reduce decalajul, o muncă răsplătită uneori, alteori mai puțin. La pauză s-a intrat cu 16-8 în favoarea CSM-ului, care a păstrat nivelul și după reluare. Finalul de joc a aparținut echipei noastre, care a reușit să aducă diferența de scor la nivelul decenței: 29-23.

Sigur nu acesta este Minaur, însă trebuie să păstrăm toate dozele de realism posibile. Acest al doilea turneu de la Sf. Gheorghe este unul “de sacrificiu”, cu toate cele date. Până la urmă, orice punct scos în următoarele două meciuri de aici este bine venit.

CSM București – CS Minaur Baia Mare: 29-23 (16-8)

  • Sala Polivalentă Sepsi din Sf. Gheorghe
  • Au arbitrat: Claudiu Gorina – Florin Melencu (Craiova). Obs. Gigi Antonescu (București)
  • Aruncări de la 7m: 3-3 (toate transformate). Minute de eliminare: 6-4
  • CSM București: Krupa (11 intervenții), Varro (3 intervenții) – Campos Nantes 6/8 (2 din 7m), Teixeira 4/4 (unul din 7m), A. Rotaru 3/3, Davidovic 3/6, Predragovic 3/5, Tărîță 2/3, Onyejekwe 2/4, Ungureanu 2/7, Fotache 1/1, Jerebie 1/1, Mazilescu 1/1, Becheru 1/2, Militaru, Aungurenci. Antrenori: Eliodor Voica, Bogdan Voica, Sorin Toacsen
  • CS Minaur: Ionuț Ciobanu (8 intervenții), Barna Buzogany (3 intervenții) – Alexandru Csepreghi 8/14 (3 din 7m), Ionuț Ramba 5/12, Sergiu Makaria 3/3, Nikola Skrobic 2/5, Edmilson Andrade de Araujo 2/7, Georgel Haiduc 1/1, Tomas Cip 1/1, Erik Pop 1/1, Mihai Bușecan, Daniel Mureșan 0/2, Bogdan Buguleț, Daniel Bera. Antrenori: Adrian Petrea și Alexandru Sabou.