Cu 10 oameni mai puțin, Minaur obține victoria în meciul cu CSM Reșița

Minaur a debutat în cel de-al doilea turneu de la Sf. Gheorghe luni după-amiaza, în compania echipei CSM Reșița, după ce meciul de duminică (cu Magnum Botoșani) a fost anulat (probabil va fi 10-0 pentru Minaur). Și am avut un meci cât se poate de dificil, pentru că am avut și 10 jucători indisponibili: Răzvan Pop, Milan Kotrc, Albert Cristescu, Robert Nagy, Călin Căbuț, Mihai Dobra, Nikola Skrobic, Andrei Buzle, Jose de Toledo și Paul Oargă. Practic, antrenorul Adi Petrea s-a putut baza pe 13 jucători, toți fiind trecuți pe raportul de joc.

Chiar și așa, pentru a putea rămâne în partea de sus a clasamentului, Minaur nu avea voie să piardă niciun punct în această întâlnire. A și început foarte bine jocul, s-a părat exact, Ionuț Ciobanu a prins cam tot ce se putea, iar Csepreghi și-a început istoria celor 12 goluri din meci cu o serie de patru goluri la rând. A fost 5-2 în min. 11 și nu priveam oarecum relaxați meciul. Poate chiar prea relaxați, pentru că au apărut ratările, inclusiv din atacuri singur cu portarul, în timp ce Vulpe și Milosevic ne-am sancționat sistematic. Nu am dat gol timp de șase minute, însă am primit cinci: 5-7 (17). Erik Pop a spart gheața, după un slalom superb printre adversari (excelentă calitate în joc, trebuie mai multă concentrare la finalizare), însă ofensiva bănățenilor a continuat și s-a ajuns la 6-10 (25), 7-11 (27) și 8-12 (29). Finalul primei părți ne aduce din nou în limite unui rezonabil aparent pierdut, Cspreghi și Ramba reușind să reducă din handicap: 10-12.

Minaur începe la fel de bine partea a doua cum a început-o pe prima, se apără la fel de exact, Ciobanu plusează la rândul său și egalăm repede la 14 (37) și chiar preluăm conducerea. Ultima oară când Reșița conduce este la 17-18 (47), după care Minaur înscrie de cinci ori consecutiv, cu un Makaria excelent în extremă stângă: 22-18 (54). Până la final, diferența de scor nu scade sub trei goluri, dar nici nu urcă peste patru. Nici nu e nevoie, esențial este că Minaur a obținut cele trei puncte.

CS Minaur Baia Mare – CSM Reșița: 27-24 (10-12)

  • Sala Polivalentă Sepsi din Sf. Gheorghe
  • Arbitri: Adrian Georgescu și Mihai Moldoveanu (Constanța). Obs. Doru Manea (București)
  • Aruncări de la 7m: 3-3 (transformate: 2-2; au ratat Csepreghi / Trifkovic). Minute de eliminare: 12-16
  • CS Minaur: Ionuț Ciobanu (14 intervenții, a apărat un 7m), Barna Buzogany – Alexandru Csepreghi 12/14 (2 din 7m), Sergiu Makaria 4/4, Ionuț Ramba 3/8, Tomas Cip 2/3, Erik Pop 2/5, Daniel Mureșan 1/2, Mihai Bușecan 1/1, Georgel Haiduc 1/1, Edmilson Andrade Araujo 0/2, Daniel Bera 0/2, Bogdan Buguleț. Antrenori: Adrian Petrea și Alexandru Sabou
  • CSM Reșița: Răzvan Szopka (7 intervenții, a apărat un 7m), Paul Simulescu (5 intervenții) – Alexa Milosevic 7/12, Marius Bahan 5/7 (2 din 7m), Alexandru Vulpe 4/7, Răzvan Mledenciu 3/7, Vladimir Jevtic 2/4, Lucian Ignat 2/3, Răzvan Daia 1/1, Deniss Kirsch 1/2, Dusan Trifkovic 0/2, Snezan Radoslavlevici, Eric Bărbuș, Andrei Bondoc, Olexandr Starchenko. Antrenori: Bojan Butulja, Ilie Vaidasigan.