Minaur joacă în Bulgaria pentru calificare și pentru a-și onora blazonul

Sâmbătă, de la ora 18.00, Sala “Orloveț” din Gabrovo (capacitate 2.500 locuri) va fi gazda partidei dintre HC Lokomotiv Gorna Oryahovitsa (Bulgaria) și CS Minaur Baia Mare, manșă secundă a turului I din EHF European Cup. În primul joc, disputat în Baia Mare, Minaur s-a impus cu categoricul scor de 44-22 (23-10) și este cu mai mult de un picior în turul al doilea al întrecerii.

Minaur își dorește să se impună și în Bulgaria, pentru că orice punct poate conta și în ierarhia pe națiuni, plus că e bine și să ne respectăm blazonul. Jocul de la Gabrovo va fi arbitrat de un cuplu din Grecia, format din Vasilis Charitsos și Panagiotis Naskos, în timp ce delegat din partea EHF va fi Kamer Metalari (Macedonia de Nord).

În meciul din tur, de la echipa bulgară ne-au plăcut cei doi interi titulari, jucătorul cu nr. 49 Todor Kalchev (marcator a 7 goluri) și jucătorul cu numărul 99, Georgi Stoianov (3 goluri). În mod normal, sportivii antrenați de Yordan Dimitrov și de Atanas Dichev n-au cum obține calificarea în turul al doilea, pentru că diferența de 22 de goluri este prea mare.

În 20 iulie am avut tragerea la sorți și pentru meciurile din turul al doilea, programat pe 14-17 octombrie (turul) și 21-24 octombrie (returul). În cazul în care CS Minaur va trece de primul tur, va întâlni în cel de-al doilea pe Hapoel Ashdod (Israel). Hapoel a terminat sezonul regulat pe locul al treilea, a trecut în sferturile de finală de Bnei Herzliya, apoi a pierdut în semifinale (1-2) cu Hapoel Le Zion, pentru ca în final să ocupe poziția a patra. Întrecerea internă din Israel va debuta abia pe 1 octombrie.