Minaur învinge fără probleme pe CSM Făgăraș

Vineri s-au disputat jocurile etapei a 12-a din Liga Zimbrilor. CS Minaur Baia Mare a jucat în Sala Polivalentă din București cu CSM Făgăraș, echipă pe care a învins-o cu 31-25 (17-12), după un meci pe care l-a condus de la început la sfârșit. Băimărenii s-au descurcat foate bine, chiar și în lipsa antrenorului principal Adi Petrea sau a “tunarilor” Jose de Toledo sau Alexandru Csepreghi. Ceilalți jucători din lor și antrenorul secund Alexandru Sabou au arătat că Minaur se poate baza oricând pe serviciile lor și s-au impus meritat și fără prea multe probleme.

Prima parte a jocului a fost echilibrată, chiar dacă Minaur a condus și la trei goluri: 5-2 (6), iar apoi la patru goluri: 9-5 (12). Făgăraș s-a străduit să țină aproape, a redus din diferență de mai multe ori, cel mai aproape fiind în min. 24, 12-11. La pauză s-a intrat cu 17-12, grație unui joc foarte bun în apărare și a cinci goluri marcate.

După reluare, Minaur conservă rezultatul, muncind însă și pentru a-și mări avansul, ceea ce și reușește. Avantajul echipei noastre gravitează între 5 și 7 goluri, unul care este păstrat până la final. O victorie fără dubii a maramureșenilor, care rămân astfel în partea de sus a clasamentului.

Urmează două jocuri în Cipru, în 16-imile de finală ale EHF European Cup (12-13 decembrie), după care vine jocul din campionat cu Dinamo București (miercuri, 16 decembrie).

 

CS Minaur Baia Mare – CSM Făgăraș: 31-25 (17-12)
  • Sala Polivalentă din București
  • Arbitri: Liviu Gheorghiu și Sebastian Hagiu (Vaslui). Observator FRH: I. Barbu (București)
  • Aruncări de la 7m: 1-3 (toate transformate). Minute de eliminare: 2-10
  • CS Minaur: Ionuț Ciobanu, Răzvan Pop – Milan Kotrc 7 (unul din 7m), Călin Căbuț 6, Andrei Buzle 5, Tomas Cip 4, Edmilson Andrade de Araujo 3, Albert Cristescu 3, Robert Nagy 1, Georgel Haiduc 1, Daniel Bera 1, Mihai Dobra, Mihai Bușecan, Ionuț Ramba. Nikola Skrobic, Daniel Mureșan (ultimii doi nu au intrat). Antrenor: Alexandru Sabou
  • Făgăraș: Ivanov, Fântânaru – Turcu 6 (unul din 7m), Lasica 5, Csog 3 (unul din 7m), L. Ștefan 3, Lazic 2, Moisă 2, Korbel 2, Arsu 1 (din 7m), Cotinghiu 1, Cupu, Bologa. Antrenor: Raul Fotonea.