Minaur – Ferencvaros în primul tur preliminar din Liga Europa

Marți, 20 de echipe au intrat în urnele tragerii la sorți pentru turul 1 de calificare din EHF European League Men. Prima manșă din turul 1 de calificare se va disputa pe 27/28 august 2022, iar manșa secundă pe 3/4 septembrie 2022.

Foste participante la EHF Champions League, TBV Lemgo Lippe, IFK Kristianstad, BM Logrono La Rioja și Bjerringbro-Silkeborg se numără printre echipele care vor începe competiția în turul 1 de calificare.

Pe baza coeficienților, 14 echipe au fost primite direct în turul 2 de calificare – inclusiv foste câștigători de EHF Champions League, SG Flensburg-Handewitt, Montpellier Handball și Bidasoa Irun – iar alte 12 cluburi vor merge direct în faza grupelor. Tragerea la sorți pentru turul 2 de calificare va avea loc la Viena, pe 6 septembrie 2022. Jocurile din turul al doilea de calificare vor avea loc pe 27 septembrie 2022 și 4 octombrie 2022.

24 de echipe vor participa la faza grupelor, care va începe cu prima etapă pe 25 octombrie 2022 și se va încheia cu 28 februarie 2023, iar patru echipe din fiecare grupă se vor califica în optimi (21 martie și 28 martie).

Câștigătoarele din optimi se vor întâlni în sferturi pe 11 aprilie 2023 și 18 aprilie 2023. Turneul Final Four se va juca în 27/28 Mai 2023.

CS Minaur va juca încă din primul tur preliminar, iar adversara ei va fi echipa maghiară Ferencvaros. Băimărenii vor juca prima partidă pe teren propriu.

Jocurile primului tur preliminar
 1. Rebi Balonmano Cuenca (Spania) – Bjerringbro Silkeborg (Danemarca)
 2. HC Cocks (Finlanda) – Aguas Santas Milaneza (Portugalia)
 3. HC Dobrogea Sud Constanța (România) – Chambery Savoie MB HB (Franța)
 4. CS Minaur Baia Mare (România) – FTC Budapesta (Ungaria)
 5. IK Savehof (Suedia) – AHC Potaissa Turda (România)
 6. Alpla HC Hard (Austria) – HC Eurofarm Pelister 2 (Macedonia de Nord)
 7. Kolstad Handball (Norvegia) – Drammen HK (Norvegia)
 8. IFK Kristianstad (Suedia) – RK Trimo Trebnje (Slovenia)
 9. BM Logrono La Rioja (Spania) – TBV Lemgo Lippe (Germania)
 10. Gornik Zabrze (Polonia) – Amicitia Zurich (Elveția)

Ferencvarosi Torna Club (FTC) Budapesta – Fradi – își dispută meciurile de pe teren propriu în sală Elek Gyula (capacitate 1.300 locuri)

Lotul FTC
 • Portari: Kristóf Gyori, Ádám Borbély
 • Extreme stânga: Sándor Bohács, Péter Kovacsics
 • Extreme dreapta: Bence Imre, Bendegúz Bujdosó
 • Pivoți: Félix Turák, Dániel Fuzi, Bálint Pordán (c), Dávid Debreczeni
 • Centri: Alex Bognár, Ádám Torok, Kristóf Csurgo
 • Inter stânga: Bence Nagy, Viktor Prainer, Jakub Mikita (Slovacia)
 • Inter dreapta: Zsolt Balogh, Máté Ónodi-Jánoskúti
 • Staff tehnic: István Pásztor (antrenor principal), Zsolt Ocsovai (secund), Béla Márkus (secund), Ábel Nagy (preparator fizic), Máté Varga (maseur), Dr. Balázs Sárdy (medic)

Au fost anunțați la veniri: István Pásztor (antrenor principal), Zsolt Balogh (extremă dreapta) de la Grundfos Tatabánya KC; Ádám Borbély (portar) – de la Veszprém KKFT Felsoorsș; Ádám Torok (centru) de la Dabas KK; Kristóf Csurgo (centru) – de la Mezokovesdi KC.

Plecări în această vară: Attila Horváth (antrenor principal), Božo Andelic (Centru) – la RK Vardar; Marián Žernovic (portar) – la TSV St. Otmar St. Gallen.

FTC a terminat sezonul regulat pe locul 4, cu 17 victorii și 9 înfrângeri, după Pick Szeged, Veszprem și Balatonfuredi.