Minaur bate Timișoara și face un pas important pentru păstrarea locului 5

Locul 5, cam acesta este obiectivul realist pe care îl poate realiza acum CS Minaur Baia Mare în Liga Zimbrilor. Un prim pas a fost făcut, după succesul de duminică dimineața, 23-21 cu SCM Politehnica Timișoara, în cadrul etapei a 25-a. Un succes conturat cu greutate, după multă muncă pe teren, dar pe deplin meritat, echipa băimăreană fiind ceva mai pragmatică. În turneul acesta mai avem două meciuri, cu Steaua (marți, ora 15.50, TVR 2) și cu Făgăraș (miercuri), iar dacă ieșim cu victorii din cele două meciuri, putem să ne gândim chiar la locul patru.

Am avut o primă repriză foarte echilibrată, care a început cu un “pumn în cap” pentru bănățeni, aceștia pierzându-l pe Cristian Fenici chiar în minutul 2, acesta văzând cartonașele roșu și albastru după un fault dur la Buzle (foarte periculos). Un mare handicap pentru Poli, care a trebuit să se descurce cu Aron Dedu pe postul de coordonator. Băimărenii au pregătit un marcaj excelent la Marius Sadoveac, fost jucător și la Minaur, care a reușit să înscrie un singur gol din acțiune. De asemenea, ne-am apărat foarte bine la jocul cu pivotul, mai ales că Vlad Caba a ales în majoritatea atacurilor echipei sale să scoată portarul și să joace în șapte. Tactica n-a mers grozav, Minaur reușind și două goluri din poartă în poartă.

De la jumătatea părții a doua, 17-17 (46), Minaur a pus stăpânire pe joc, s-a apărat foarte bine, portarul Ciobanu a scos câteva mingi în momente esențiale ale jocului și astfel Minaur a obținut toate cele trei puncte. La 20-22 (55), Cioboanu a scos o mingea la Năstăsie, în situație de unu la unu, apoi Cristescu a fost eliminat. Kotrc a scos apoi un 7m, Căbuț l-a transformat, iar golul lui Barros din final n-a mai contat.

SCM Politehnica Timișoara – CS Minaur Baia Mare: 21-23 (11-11)
  • Sala sporturilor “Gheorghe Barițiu” din Turda
  • Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Observator FRH: I. Barbu (București)
  • Aruncări de la 7m: 3-3 (transformate: 2-3, a ratat Kotrc). Minute de eliminare: 8-12 (în min. 2, Feninci a primit cartonaș roșu)
  • Timișoara: Tcaciuc (7 intervenții), Pal (o intervenție) – Barros 6/8, Sadoveac 4/8 (3 din 7m), L. Caba 4/8, Enculescu 2/2, Cîmpan 2/4, Neamțu 1/1, A. Dedu 1/5, Baican 1/2, Năstasie 0/3, Fenici, Păiuș. Antrenori: Vlad Caba, Lucian Ghiulai
  • CS Minaur: Răzvan Pop (5 intervenții), Ionuț Ciobanu (9 intervenții) – Tomas Cip 7/9, Albert Cristescu 3/3, Călin Căbuț 3/4 (2 din 7m), Andrei Buzle 3/6, Daniel Bera 3/6, Milan Kotrc 2/3, Mihai Dobra 1/2, Ionuț Ramba 1/3, Daniel Mureșan, Robert Nagy, Sergiu Makaria, Georgel Haiduc 0/2, Mihai Bușecan. Antrenor: Alexandru Sabou