Eduard Iordachi vine din vară la CS Minaur

Ieri l-am prezentat pe Bogdan  Constantin Mănescu, primul jucător cu care Minaur a bătut palma pentru un contract pe două sezoane din vara acestui an. Astăzi, îl prezentăm pe Eduard Iordachi, care va veni de la CSM Bacău și care joacă tot pe postul de inter dreapta. Până la urmă vorbim de doi dintre cei mai buni tineri stângaci români din Liga Zimbrilor. Și Iordachi a semnat tot pentru două sezoane cu Minaur.

Eduard Iordachi s-a născut în 17 martie 2000 și este originar din Iași. Are 1.93 m și 91 de kg. El a mers la Bacău încă de pe vremea când era junior III. Este multiplu medaliat în întrecerile juniorilor cu Știința și CSM Bacău. A debutat în Liga Națională pe 9 octombrie 2018, când avea doar 18 ani, într-un meci cu Dinamo, în deplasare, reușind atunci să marcheze de cinci ori. De asemenea, el a fost convocat la toate naționalele de juniori, fiind chemat chiar și la naționale mare în mai multe rânduri.

În acest sezon, Iordachi a jucat de două ori în Baia Mare cu echipa sa. Într-un amical din vara a marcat de șase ori (Bacău s-a impus cu 26-25), iar mai apoi, în 15 septembrie, a marcat două goluri (Minaur – Bacău: 30-28, în Liga Zimbrilor).