Cu ajutorul suporterilor Minaur poate câștiga EHF European Cup

Handbaliștii de la Minaur au ajuns în Norvegia joi după-amiază, pe ruta București – Amsterdam – Stavanger. După ce miercuri a învins pe Steaua în campionat și a câștigat locul 2 în Liga Zimbrilor, băimărenii n-au revenit acasă, ci au plecat spre București și apoi spre Norvegia. S-au pregătit în sala DNB din Stavanger, iar sâmbătă după-amiază au jucat împotriva lui Naerbo IL, în finala EHF European Cup.

Naerbo este la sezonul de debut în Europa, în timp ce Minaur are în palmares două cupe europene (IHF – 1985 și EHF – 1988), plus nenumărate alte participări, chiar și în Liga Campionilor. Ambele echipe au jucat miercuri meciuri decisive în campionat. Naerbo a pierdut 3-0 în play-off-ul cu Elverum, cea mai bună echipă din Norvegia, participantă în Liga Campionilor, Minaur a învins Steaua pentru argintul național.

Jocul retur se va disputa în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare (2.218 locuri), sâmbătă, 28 mai, de la ora 16.00 și va fi arbitrată de Andrej Budzak și Michal Zahradnik (Slovacia), în timp ce delegați EHF vor fi: Janko Pozeznik (Slovenia) și Bozidar Jurkovic (Serbia).

Am avut un meci greu, dar nici n-ai cum să ai unul ușor într-o finală de cupă europeană. Am resimțit și o stare de oboseală, dar vom avea o săptămână de recuperare și de pregătire a jocului retur. |n plus, de la jumătatea primei reprize nu l-am mai avut pe Vujic, centrul nostru căzând pe umăr la un atac (nu s-a acordat nimic), iar mai apoi, din min. 41, l-am pierdut și pe Vujovic, care a fost sancționat direct cu cartonaș roșu.

Baia Mare a început destul de timorată jocul, a fost deranjată de apărarea gazdelor, una foarte sus, la 9-10 m de propria poartă. Astfel, Naerbo a luat avantaj încă din start5-2 (8), 7-4 (14). A urmat însă o perioadă bună a echipei noastre, care a profitat și de intervențiile reușite ale lui Terekhov și nu numai că am egalat la 8, ba chiar am și preluat conducerea: 9-10 (20) și 10-11 (25). Vujovic a fost eliminat două minute, am mai luat două goluri, apoi gazdele au fost cele care au dus diferența la trei goluri până la pauză: 15-12.

Intensitatea jocului nu scade după pauză și scorul este “yo-yo”, ba venim noi la 2-3 goluri, ba se duce Narbo la 4-5. Finalul este interesant și fiecare echipă încearcă să-și apere “averea”, să își facă returul cât mai ușor posibil. Au fost și cinci goluri, Naerbo putea merge și la șase, dar, din fericire, s-au făcut patru, după reușita lui Mollino din ultimele secunde. A mai fost o aruncare a gazdelor, dar n-a fost pericol. Patru goluri și sâmbătă se joacă în Baia Mare cu trofeul pe masă.

Naerbo IL – CS Minaur Baia Mare: 29-25 (15-12)
  • Arena DNB Stavanger; cca 4.200 spectatori
  • Arbitri: Michalis Tzaferopoulos și Andreas Bethmann (Grecia). Delegat EHF: Tadas Jansonas (Lituania)
  • Aruncări de la 7m: 3-4 (transformate: 1-3; au ratat Lode 2 / Csepreghi). Minute de eliminare: 4-6 (în min. 41 Vujovic a primit cartonaș roșu pentru fault)
  • Naerbo: Halvor Elias Naerland (6 intervenții), Oien Vegard Bakken (3 intervenții, a apărat și un 7m) – Tord Haugseng 9, Theodor Svensgard 5, Andreas Horst Haugseng 5, Tord Aksnes Lode 4 (unul din 7m), Lars Sigve Hamre 3, Ole Naerland 2, Torger Edland, Gustav Halvorsen, Rassin Haugseng, Lars Eirik Larsen, Lasse Hamann Boeriths, Preben Leander Nord-Varhaug. Oficialii echipei: Morten Fjeldstad, Rune Haugseng, Heine Ernst Jensen, Harald Moi
  • CS Minaur: Anton Terekhov (10 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Barna Buzogany (2 intervenții), Răzvan Pop – Andrei Iosif Buzle 5, Stevan Vujovic 4, Călin Mihai Căbuț 4, Anderson Mollino da Silva 3, Alexandru Iuliu Csepreghi 3 (din 7m), Tomas Cip 2, Tudor Bogdan Buguleț 1, Robert Nagy 1, Stefan Vujic 1, Daniel Bera 1, Gabriel Massuca Teca, Ștefan Huta, Milan Kotrc. Oficiali: Alexandru Sabou, Adi Popovici și Raul Nistor