Alexandru Sabou: “Am ajuns aici datorită oamenilor care au făcut istorie pentru Minaur!”

– Felicitări maxime pentru victorie. Am învins la șase goluri diferență. Se putea și mai mult, dar se putea și mai puțin. Mulțumit de această diferență?

– Mulțumit nu poți fi niciodată. Însă vreau să încep prin a le mulțumi suporterilor care au făcut un efort astăzi și au venit la sală, reușind să facă o atmosferă foarte frumoasă. În al doilea rând vreau să le zic La Multi Ani tuturor celor care poartă numele Gheorghe, iar în privința meciului sigur se putea și mai bine, dar pe final putea fi și altceva. Una peste alta sunt mulțumit, am văzut valoarea lor și valoarea noastră. Mergem încrezători acolo, chiar avem încredere, așa cum mergem la fiecare meci și sperăm să venim cu o calificare.

– Este Minaur un pic mai bună decât Alingsas? La meciul de astăzi cam asta s-a văzut, însă nu trebuie să ne culcăm pe nicio ureche…

– Nici vorbă, nu ne culcăm aiurea. Chiar dacă am fi câștigat la 12 goluri, la 15 sau la un singur gol, noi la fel vom trata meciul din deplasare. Începem de la 0-0 și luptăm pentru fiecare minge pentru a aduce finala în Baia Mare.

– Baia Mare a sărbătorit acum două zile 37 de ani de la câștigarea primului trofeu european. Crezi că Minaur poate câștiga o nouă cupă europeană?

– Eu zic că se poate. Am ajuns aici mulți dintre noi tocmai datorită acelor oameni care au făcut istorie pentru Minaur. Cum sunt eu, cu, e Csepreghi, cum sunt mulți alți băimăreni care s-au apucat de handbal și sunt astăzi în sală datorită lor. Datorită unor oameni care au adus glorie Băii Mari!

– Minaur are un final de sezon extrem de încărcat și de greu. Suntem în trei competiții și în fiecare avem anumite șanse. Îți poți alege vreuna dintre ele?

– Sincer, cel mai mult îmi aleg meciul următor, pentru că așa am tratat de la început și așa mergem până la final. Nu visez, nu mă gândesc la ce va fi peste două săptămâni, mă concentrez pe meciul următor. Punct. {i după aia o luăm de la capăt.

– Minaur este în Final Four la Cupa României, are șanse la podium în Liga Zimbrilor și șanse mari de a prinde finala EHF European Cup. Dacă la începutul sezonului ți-ar fi dat cineva o foaie în alb pentru aceste performanțe, ai fi semnat?

– Sincer, noi am crezut. Eu și cu frumoșii mei nebuni din vestiar am crezut. Am speranțe, pentru că la începutul lunii mai își vor reveni Andrei Buzle și Daniel Bera și vor fi oameni proaspeți pe finalul sezonului. Încă o dată, mulțumesc suporterilor și conducătorilor clubului pentru tot și, pentru cei care au Sărbătorile Pascale acum, eu și băieții le dorim Paște fericit!