România “s-a stricat” după primele 15 minute

Primul meci din grupa II principală pentru echipa României a fost cel cu Croația, o selecționată lipsită de șase jucătoare de la Podravka, dar care a izbutit patru victorii în patru meciuri, ceea ce este remarcabil. A patra a fost tocmai împotriva echipei noastre, 25-20 (14-10), gruparea pregătită de Bogdan Burcea jucând foarte bine în primele 15 minute, când a condus cu 8-4, după care jocul nostru a lăsat mult de dorit și am încasat 10 goluri până la pauză, timp în care am marcat de doar două ori.

După acest eșec, România rămâne fără niciun punct în grupa principală, iar șansele de a mai prinde o medalie sunt nule. Chiar și un meci pentru locurile 5-6 e de domeniul fanteziei. Ba chiar va trebui să tragem tare pentru a scăpa de ultimul loc în grupă, pentru că mai avem de jucat cu Ungaria și cu Olanda.

România: Denisa Dedu (8 mingi parate / 26 aruncări), Yulyia Dumanska (4/11) – Cristina Neagu 6/11 (unul din 7m), Eliza Buceschi 5/7 (3 din 7m), Lorena Ostase 3/5, Anca Polocoșer 2/3, Sonia Seraficeanu 2/3, Cristina Laslo 1/3, Ana Maria Iuganu 1/2, Elena Dincă 0/2, Alexandra Subțirică Iovănescu, Andreea Popa, Laura Popa 0/1, Ana Maria Savu.