România a ratat calificarea în semifinalele Europenelor U19

Echipa națională de handbal tineret a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European Under 19 din Slovenia, fiind învinsă cu 31-27 (12-14) de naționala similară a Franței.

Cu toate că a pierdut, România a făcut un meci bun, fiind în mai multe rânduri peste Franța. În prima parte a jocului a fost chiar foarte bine, tricolorele intrând la cabine cu un avans de două goluri, 14-12. Din păcate, în partea a două n-a mai fost la fel de bine, dar și așa am fost aproape de echipa franceză până la 26-27, cu cinci minute înainte de finalul meciului. Apoi au venit alte ratări și tinerele din Hexagon au obținut victoria și calificarea în semifinale din grupa principală, alături de Ungaria.

România: Raluca Rădoi (9 intervenții), Clara Preda (a apărat 2 de 7m) – Alicia Gogîrlă 13/20 (2 din 7m), Oana Borș 6/9 (mai are o pasă de gol și o intercepție), Corina Lupei 3/4, Rebeca Necula 3/7, Angela Stoica 1/3, Sarah Darie 1/1, Bianca Neacșu, Andreea Coman, Maria Valentina Ion 0/2, Alexandra Dumitrașcu, Bianca Țîrle, Andreea Ailincăi, Natalia Marin 0/3, Luciana Matea. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu.

România va juca vineri primul meci pentru locurile 5-8 (probabil cu Germania), iar apoi, în funcție de rezultat, vor avea un ultim meci sâmbătă, entru locurile 5-6 sau pentru locurile 7-8. E bine însă de știut că România a obținut calificarea la turneul final al Campionatului Mondial.