Primul antrenament al fetelor de la Minaur în formulă completă

După atâta vreme de inactivitate a fost o adevărată plăcere să vedem fetele de la CS Minaur la primul antrenament. Au fost la treabă toate cele 19 jucătoare care au contract cu echipa noastră, iar conducerea încearcă să mai rezolve un “singur caz”.

Le-am văzut la lucru și pe cele nouă fete noi, precum și pe cele 10 care au rămas din sezonul trecut, au fost la treabă și antrenorii și preparatorul fizic și oameni din conducere. Momentan, fetele se vor pregăti acasă. Restul datelor comunicate sunt cu semnul întrebării, în funcție de cum va decurge situația cu noul virus Covid 19. Noi vom putea oferi informații în momentul în care vom fi sigure de ele, pentru că sunt destule probleme. Din păcate, nu știm în acest moment când se va putea juca un meci oficial sau când vor avea acces în sală spectatorii.

Mini-interviu cu Filippa Idehn

– Cu câțiva ani în urmă ai fost în Baia Mare cu echipa ta de atunci, Savehof, în Liga Campionilor. Acum ești în Baia Mare și vei juca pentru Minaur.
– Da, a fost cu ceva timp în urmă și de atunci s-au schimbat multe. N-a fost atunci foarte bine, pentru că am pierdut ambele meciuri, dar atmosfera a fost senzațională și cred că voi avea parte de această atmosferă, pentru că avem o echipă foarte bună. Sunt fericită să fiu aici.
– Și noi suntem fericiți că ești aici. Ai încă două colege din naționala Suediei la echipă. Este bine pentru tine?
– Da, sută la sută. Este foarte greu să te muți dintr-un loc în altul. Este o cultură diferită, oamenii de aici au o altă mentalitate și este foarte bine pentru mine că am aici alte două colege pe care le cunosc. Este bine și pentru ele. Noi ne înțelegem una pe cealaltă și ne putem acorda sprijinul în orice situație. Am venit aici să muncim și sper cu adevărat că vom putea face performanță. Le-am simțit și pe celelalte fete și sunt convinsă că vom face treabă bună.

Mini-interviu cu Yaroslava Burlachenko

– Acum ești căpitanul echipei, iar rolul tău în echipă este acum un pic mai important. Cum a fost primul antrenament cu toată lumea?
– Perfect. Abia am așteptat să ajungă toate fetele, să fim toate împreună, să începem să construim omogenitatea la echipă, să pornim la drum.
– Îți place cum arată echipa acum?
– Da, absolut. Și la modul cum lucrează și la modul cum sunt ca fete, sunt foarte mulțumită.
– Ce speri de la noul sezon?
– În primul și în primul rând, cum a zis și antrenorul principal, important este să ne omogenizăm, să comunicăm mai bine, să ne înțelegem una pe cealaltă și dacă o să facem asta în primele două-trei luni, atunci vom ajunge unde trebuie. Este mult de muncă în această perioadă, dar asta trebuie să facem dacă dorim să avem rezultate.

CS Minaur Baia Mare – echipa feminină de handbal

Portari: Cristina Enache (1 mai 1994 – 26 ani), Cristina Ciaușescu (16 februarie 2000 – 20 ani), Filippa Idehn (15 august 1990 – 30 ani, SUEDIA)
Extremă stânga: Petruța Argyelan (25 iunie 1999 – 21 ani), Eva Kerekes (7 aprilie 2001 – 19 ani), Ana Maria Tănasie (6 aprilie 1995 – 25 ani), Larissa Araujo (1 iulie 1992 – 28 ani, BRAZILIA)
Inter stânga: Anca Polocoșer (1 mai 1997 – 23 ani), Jovana Kovacevic (9 aprilie 1996 – 24 ani, SERBIA), Mikaela Massing (13 martie 1994 – 26 ani, SUEDIA)
Centru: Andreea Popa (3 iunie 2000 – 20 ani), Angela Cioca (23 ianuarie 1995 – 25 ani)
Inter dreapta: Helena Rysankova (19 noiembrie 1992 – 27 ani), Jelena Lavko (6 iulie 1991 – 29 ani, SERBIA)
Extremă dreapta: Sonia Seraficeanu (25 iulie 1997 – 23 ani), Oana Borș (27 noiembrie 2003 – 16 ani), Asuka Fujita (14 februarie 1996 – 24 ani, JAPONIA)
Pivot: Yaroslava Burlachenko (14 mai 1992 – 28 ani, UCRAINA), Linn Blohm (20 mai 1992 – 28 ani, SUEDIA)

Antrenori: Costică Buceschi (principal), Magdalena Kovacs (secund), Claudia Cetățeanu (pregătirea portarilor)
Kinetoterapeut: Valentina Mitrașcă. Preparator fizic: Boris Aspridis
Manager sportiv: Liviu Bala. Team manager: Daniel Kotecz.

CS Minaur va juca primul meci din noul sezon în deplasare, cu HC Zalău, în data de 27 august (sau în jurul acestei date). Prima întâlnire oficială pe teren propriu va fi pe 30 august, cu Rapid. Echipa noastră este calificată și în grupele Europa League (fosta Cupă EHF), dar acolo se va juca abia în prima parte a anului viitor.