Portarul Amra Pandzic vine la Minaur de la Kastamonu

Vicecampioană în Liga Florilor și medaliată cu bronz în EHF European League, echipa feminină de handbal CS Minaur Baia Mare se pregătește pentru noul sezon. Va fi unul încărcat, pe trei fronturi, Liga Florilor, Cupa României și cupe europene. Minaur a solicitat wild-card pentru Liga Campionilor (a fost depusa deja documentația, iar săptămâna care urmează vom cunoaște toate echipele acceptate în grupe).

Au venit la echipă: Alexandra Severin (inter stânga, ultima oară la HC Zalău), Elena Mihailovna Utkina (Rusia, portar, ultima oară la Kuban Krasnodar, împrumutată de la ȚSKA Moscova), Elaine Gomes Barbosa (Brazilia, pivot, ultima oară la BM Granollers – Spania), Aleksandra Zych (Polonia, inter dreapta, ultima oară la Măgura Cisnădie), Amra Pandzic (Slovenia, portar, ultima oară la Kastamonu, Turcia).

Au rămas la CS Minaur: Cristina Enache (portar), Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes (extremă stânga), Asuka Fujita, Oana Borș (extremă dreapta), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (inter stânga), Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca (centru), Jelena Lavko (inter dreapta), Yaroslava Burlachenko (pivot).

Amra Pandzic (portar) – s-a născut pe 20 septembrie 1989 la Ljubljana (Slovenia). Sportiva de 1,78m și 67 kg a jucat la Krim Ljubljana până în 2018, după care a urmat un sezon la echipa franceză Brest Bretagne Handball, iar mai apoi două sezoane la echipa turcă Kastamonu Belediyesi GSK. Face parte din echipa națională a Sloveniei, pentru care a strâns 58 de meciuri.

A participat cu Slovenia la ultimele două turnee finale de Campionat Mondial (Germania – 2017) și Japonia – 2019), precum și la ultimul Campionat European, găzduit de Danemarca în decembrie 2020.

Kastamonu a jucat în sezonul 2020-2021 în EHF European League și a ajuns până în faza grupelor. A terminat pe locul 4 în grupa B, la un singur punct de calificarea în sferturi, o grupă dominată de Nantes, cea care a câștigat trofeul.