Portărițele nou venite la Minaur își doresc performanță

La antrenamentele echipe s-a prezentat în această săptămână și portarul rus Elena Utkina. Ea și-a rezolvat problema cu viza și s-a alăturat lotului, după un periplu de driver adevarăt. A condus de la Moscova până în Baia Mare, cale de aproape 1.700 de km (conform via Michellin), singură.

Elena Mihailovna Utkina (portar) – s-a născut pe 20 mai 1990 la Volgograd (Rusia). Sportiva de 1.81 m și 73 kg a jucat mai întâi la Dinamo Volgograd (2011-2015), după care au urmat alte patru sezoane la HC Lada Togliatti (2015-2019). A urmat un transfer la ȚSKA Moscova, echipă care a împrumutat-o la HC Kuban Krasnodar sezonul trecut. Are 27 de meciuri pentru echipa națională a Rusiei, pentru care a marcat un gol. Poate că unii dintre dvs și-a amintesc pe Elena din 2015, ea jucând atunci în Baia Mare cu Dinamo Sinara Volgograd, în sferturile de finală din Liga Campionilor (s-a calificat Dinamo în Final Four).

Elena: “Drumul a fost lung, dar a fost bine. Îmi place Baia Mare atâta cât am putut vedea, îmi place și noua echipă la care am venit și sper că voi putea reuși să-mi ajut noua echipă, să lucrăm bine împreună. Știu că Baia Mare a terminat pe locul 2 sezonul trecut, știu și că România are un campionat foarte puternic, cu multe echipe care s-au întărit. Eu cred că noi avem o echipă bună și vom încerca să facem meciuri bune. Sunt pentru prima oară într-un alt campionat decât cel al Rusiei și consider că e o provocare pentru mine. Cunosc publicul din Baia Mare, pentru că am jucat aici acum câțiva ani cu Dinamo Sinara în Champions League. A fost atunci o atmosferă frumoasă, mulți mulți spectatori, o plăcere să joci în asemenea condiții”.

 

Amra Pandzic (portar) – s-a născut pe 20 septembrie 1989 la Ljubljana (Slovenia). Sportiva de 1,78m și 67 kg a jucat la Krim Ljubljana până în 2018, după care a urmat un sezon la echipa franceză Brest Bretagne Handball, iar mai apoi două sezoane la echipa turcă Kastamonu Belediyesi GSK. Face parte din echipa naționala a Sloveniei, pentru care a strâns 58 de meciuri.

Amra este în Baia Mare chiar de la debutul pregătirilor și s-a obișnuit deja cu atmosfera de la noua sa echipă. Ea a declarat pentru site-ul oficial al clubului:

Amra: “Sunt deja de câteva zile la noua mea echipă și totul este interesant. Echipa mi se pare foarte bună. Am început treaba cu un antrenor, acum avem un alt antrenor, totul este la început. Muncim în fiecare zi, încercăm să stabilim cele mai bune relații cu noul antrenor și între noi jucătoarele. Toate lumea a fost bine primită, toți au fost drăguți cu noi și de ajutor, deci trebuie să muncim din greu. Este foarte greu pentru mine să spun unde va fi Minaur în sezonul care urmează, deoarece noi avem o echipă cu multe jucătoare noi, alte jucătoare de la noi au venit doar de două zile și nici nu cunosc foarte multe despre celelalte echipe. Știu însă că vom da totul pe teren și că vom încerca să obținem un loc cât mai sus. Mă bucur și că jucăm în Europa League și mai știu că toată lumea își dorește să câștige trofeul. Noi vom încerca să facem mai multe decât s-a reușit sezonul trecut. Știu această competiție, am jucat aici cu Kastamonu”.