Minaur pierde cu Bistrița după un meci cu multe goluri

Sâmbătă, la orele prânzului, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda meciului amical dintre CS Minaur și Gloria Bistrița, ultimul joc din cadrul Memorialului “Lascăr Pană” la feminin. Am avut un meci disputat într-un ritm excelent, dar și cu multe greșeli de tehnică individuală sau de pasare, de ambele părți. Totuși, nu uităm că e vorba de meciuri amicale, de faptul că loturile au o lipsă de omogenitate.

După ce a fost condusă 2-0, Minaur a revenit și a marcat de trei ori consecutiv, apoi a venit rândul oaspetelor să facă acest lucru. Din păcate, băimărencele n-au mai reușit să vină aproape de adversară până la finalul meciului, iar uneori diferență de scor a fost destul de mare. A fost un 23-26 (min. 44) când am crezut că se poate întoarce rezultatul, dar n-a fost să fie.

CS Minaur Baia Mare – Gloria Bistrița: 30-34 (14-19)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare
  • Arbitri: Dumitru Sechel – Alin Suciu (Maramureș)
  • Aruncări de la 7m: 8-5 (transformate: 6-4; au ratat: Popescu, Tănasie / Nikolic). Minute de eliminare: 0-0
  • Minaur: Ioana Ugran (9 intervenții), Amra Pandzic (6 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache – Dijana Ujkic 6, Magda Cazanga 6 (2 din 7m), Alexandra Vukajlovic 5, Ana Maria Tănasie 5 (2 din 7m), Itana Cavlovic 3, Luciana Popescu 3 (2 din 7m), Eva Kerekes 1, Raluca Tudor 1, Andreea Țîrle, Amalia Terciu, Andreea Popa, Anca Mițicuș. Antrenori: Raul Fotonea, Andrei Popescu, Daniel Apostu.
  • Bistrița: Renata Lais de Arruda (8 intervenții), Yulia Dumanska (4 intervenții, a apărat și un 7m) – Bianca Bazaliu 6, Laura Pristăvița 6, Cristina Laslo 6 (3 din 7m), Zeljka Nikolic 4, Nicoleta Dincă 3 (unul din 7m), Nina Zulic 3, Sonia Seraficeanu 2, Florina Chintoan 2, Tamires Morena de Arraujo 2, Paula Posavec, Natalia Striukova, Krisztina Munteanu. Antrenori: Horațiu Pașca, Marius Novanc, Mihaela Ciobanu.

În 9 august, va avea loc un alt meci, la Zalau. Pe 12 august este programat un meci la Debrecen, apoi în 19-20 august un turneu la Lubin (Polonia).

Primul meci de campionat este prevăzut pe 28 august, SCM Craiova – CS Minaur.