Minaur părăsește Cupa României după înfrângerea de la Bistrița

Duminică, Complexul Sportiv Polivalentă Unirea din Bistrița a fost gazda partidei dintre Gloria din localitate și CS Minaur Baia Mare, joc din cadrul turul I din Cupa României. După o prima repriză echilibrată, în care ambele echipe au fost la conducere, în partea a doua  Minaur a mai contat în primele 10 minute, după care, de la 18-18 (41), gazdele au marcat de patru ori consecutiv și au rezolvat calificarea în turul următor.

A fost de departe cel mai interesant joc al acestei faze din Cupă, o fază în urma căreia avem șapte echipe calificate direct și una care merge mai departe la “masa verde”. Tragerea la sorți a fost una cum nu se poate mai rea pentru Minaur, care a “primit” ca adversară chiar cea mai bună echipă dintre cele care au intrat în urne.

Minaur a jucat mai bine în startul partidei, având 2-4 după primele 10 minute. Gazdele au revenit, au preluat conducerea, 7-5 (16), dar băimărencele au marcat de trei ori consercutiv: 7-8 (21), după un splendid contraatac finalizat de Borș, care a și recuperat balonul pe propriul semicerc. În cele din urmă, Bistrița a intrat în avantaj la pauză, diferență fiind de doar un gol: 13-12.

Chiar dacă s-a dus la 17-14 (27), Bistrița a fost egalată la 18 (41) de Minaur, echipa noastră știind să profite de cele patru minute în care Gloria a jucat cu un om mai puțin. Următoarele cinci minute n-au mai fost la fel de bune, deoarece n-am marcat niciun gol, primind în schimb patru. Am mai încercat să strângem rezultatul, dar n-am mai reușit să venim mai aproape de minus 2.

Părăsim Cupa Româninei și acum trebuie să ne axăm pe campionat. Duminica viitoare vom juca la Zalău, de la ora 11.00. Primul meci acasă va fi abia pe 25 ianuarie, dată la care vor întâlni Rm. Vâlcea, în ultima etapă din tur.

Gloria Bistrița – CS Minaur Baia Mare: 28-23 (13-12)
 • Complexul Sportiv Polivalentă Unirea din Bistrița; cca 2000 spectatori
 • Arbitri: Adrian Georgescu – Mihai Moldoveanu (Constanța). Observator: Cristian Potora (Cluj-Napoca)
 • Aruncări de la 7m: 4-9 (transformate: 1-7; au ratat: Tamires 2, Zulic / Vujovic, Popa). Minute de eliminare: 14-6 (Marcu 2, Tamires 2, Pristăvița, Laslo, Nikolic / Cazanga, Vukajlovic, Borș)
 • Gloria: Iulia Dumanska (11 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Renata Arruda – Bianca Bazaliu 6, Nicoleta Dincă 4, Cristina Laslo 3, Sonia Seraficeanu 3, Nina Zulic 3, Paula Posavec 2, Laura Pristăvița 2, Florina Chintoan 2, Tamires Morena Lima 2 (unul din 7m), Deborak Kpodar 1, Melinda Terec, Cristina Marcu, Zeljka Nikolic, Natalia Striukova. Antrenori: Horațiu Pașca, Marius Novanc, Mihaela Ciobanu
 • CS Minaur: Amra Pandzic (6 intervenții), Cristina Enache (2 intervenții, a apărat și un 7m), Ioana Ugran (nu a jucat) – Magda Cazanga 6 (4 din 7m), Sanja Vujovic 5 (3 din 7m), Andreea Popa 4, Luciana Popescu 4, Oana Borș 3, Andreea Țîrle 1, Eva Kerekes, Dijana Ujkic, Aleksandra Vukajlovic, Raluca Tudor, Itana Cavlovic, Anca Mițicuș, Aleksandra Zych (nu a jucat). Antrenori: Raul Fotonea, Andrei Popescu și Daniel Apostu
Cupa României – turul I
 • CSM Roman – Școala 181 București: 10-0 (neprezentare)
 • HC Zalău – Dacia Mioveni: 28-31
 • CSM Bacău – CSM Slatina: 24-42
 • CSM Unirea Slobozia – CSM Corona Brașov: 27-30
 • CSU Neptun Constanța – CSM Galați: 27-32
 • Gloria Bistrița – CS Minaur Baia Mare: 28-23
 • CSM Târgu Jiu – SCM Universitatea Craiova 36-31
 • CSU Cluj-Napoca – HC Dunărea Brăila (vineri, 13 ianuarie, 13.00)
 • HCF Piatra Neamț – ACS Liviu Rebreanu Turda Dica (sâmbătă, 14 ianuarie, 11.00)

Au tur liber echipele care au reprezentat țara noastră în cupele europene: Rapid București, CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie și Gloria Buzău. Alte două echipe vor avea tur liber, respectiv CSU Știința București și CS Activ Prahova Ploiești, conform tragerii la sorți.