Minaur învinge Craiova la scor și își păstrează locul al doilea în clasament

Miercuri dimineața, echipa feminină de handbal a CS Minaur a întâlnit SCM Craiova, într-un joc din cadrul etapei a 10-a din Liga Florilor MOL. Băimărencele au arătat din nou că se află într-o formă bună, au jucat dezinvolt și s-au impus cu 30-22 (16-10), după un meci pe care l-au dominat de la început la sfârșit.

Au lipsit destule jucătoare și acum: Massing, Rysankova, Cioca, Seraficeanu, respectiv Tăcălie Crăciun, Savu, Adespi sau Carmen Șelaru. Asta este însă, toate echipele trebuie să se obișnuiască repede cu absențele șau cu surprizele care pot apărea după testări.

Minaur a început tare meciul, apărându-se foarte bine, astfel că după primele 10 minute de joc scorul era 5-1 în favoarea echipei pregătite de Costică Buceschi. A urmat o revenire a oltencelor, care s-au apropiat la până la un gol distanță: 5-6 (17), 8-9 (23), însă finalul de primă repriză a aparținut echipei noastre, care a făcut 10-12 și apoi a marcat de patru ori consecutiv: 10-16 (scor la pauză).

Același aspect al jocului l-am consemnat și după reluare, chiar dacă au intrat și mai multe jucătoare de rezervă (la ambele echipe). Cea mai mare diferență de scor am înregistrat-o în min. 58, când a fost 19-30, însă Craiova a marcat de trei ori până la ultimul fluier și s-a terminat 22-30.

O victorie și trei puncte care ne asigură locul al doilea în clasament. Urmează o scurtă perioadă de pauză, deși nu așa era programat inițial. Cele două meciuri cu Thuringer din EHF European League nu se mai dispută, iar în etapa a 11-a (23/24 februarie) Minaur trebuia să joace cu Crișul Chișineu-Criș, echipă care s-a retras din competiție. Următorul meci ar fi pe 9 martie, dată la care vom juca împotriva Daciei Mioveni.

 

SCM Craiova – CS Minaur Baia Mare: 22-30 (10-16)
  • Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe
  • Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Observator FRH: Viorel Sighicea (Rm. Vâlcea)
  • Aruncări de la 7m: 3-0 (transformate: 2-0; a ratat Cace). Minute de eliminare: 2-6
  • Craiova: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Curmenț, Andreea Chetraru – Adina Cace 6, Cristiana Nica 6, Nicoleta Tudorică 2, Maria Valentina Ion 2, Ana Maria Țicu 2 (2 din 7m), Alexandra Orșivschi 2, Alexandra Colac 1, Oana Andrei Gogoriță 1, Ana Maria Mincu, Francesca Gogoșeanu, Cristina Zamfir Burcea. Antrenori: Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu și Grigore Albici
  • CS Minaur: Filippa Idehn (10 intervenții), Cristina Enache (9 intervenții, a apărat și un 7m), Ionica Munteanu (nu a intrat) – Jovana Kovacevic 8, Cristina Laslo 6, Oana Borș 4, Andreea Popa 3, Linn Blohm 2, Ana Maria Tănasie 2, Yaroslava Burlachenko 2, Asuka Fujita 1, Eva Kerekes 1, Jelena Lavko 1, Anca Polocoșer, Karoline de Souza, Larissa Araujo. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu