Minaur a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României

Marți seara, Sala sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda partidei dintre SCM din localitate și CS Minaur Baia Mare, joc din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la handbal feminin. Gazdele s-au impus cu 32-25 și cum este vorba de un joc eliminatoriu, Vâlcea merge în Final Four, în timp ce Minaur ratează accederea în primele patru. Poate dacă am fi jucat noi acasă altfel ar fi stat lucrurile.

A fost un meci destul de ciudat ca desfășurare, cu CS Minaur “pe cai mari” în primele minute, când s-a apărat excelent și a fructificat aproape fiecare oportunitate pe care a avut-o: 1-6 (9). A urmat apoi o secetă în tabăra noastră, Vâlcea n-a primit gol timp de șase minute, însă a marcat de cinci ori la rând, egalând situația: 6-6 (15). Am mai ținut steagul sus până la 9-9, apoi Vâlcea s-a distanțat ușor și a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri: 14-12.

După reluare, am avut echilibru până în min. 40, când scorul era 20-18. Apoi am primit nu mai puțin de șase goluri consecutiv și de la 26-18 (44) era clar că nu se mai putea întâmpla nimic favorabil pentru echipa noastră. S-a terminat 32-25 și Minaur se va concentra acum pe campionat și pe turneul final al EHF European League.

SCM Râmnicu Vâlcea – CS Minaur Baia Mare: 32-25 (14-12)
  • Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea; cca 1.100 spectatori
  • Arbitri: Ionuț Cazan (Constanța) și Gesur Suliman (București). Observator: Gheorghe Bejinariu (Pitești)
  • Aruncări de la 7m: 5-6 (transformate: 5-5; a ratat Laslo). Minute de eliminare: 8-12 (în min. 46, Burlachenko a fost descalificată pentru trei eliminări)
  • Rm. Vâlcea: Isabell Roch (5 intervenții), Daciana Hosu (5 intervenții), Sara Rus – Bobana Klikovac 6, Kristina Liscevic 6, Zeljka Nikolic 6 (5 din 7m), Elena Dache 5, Olga Gorșenina 4, Evghenia Levcenko 3, Asma Elghaoui 1, Roberta Stamin 1, Irina Glibko, Corina Lupei, Daria Bucur, Raluca Dăscălete. Antrenori: Bent Dahl și Daniel Joița
  • CS Minaur: Amra Pandzic (9 intervenții), Cristina Enache (o intervenție) – Asuka Fujita 10 (3 din 7m), Cristina Laslo 4, Aleksandra Zych 3, Andreea Popa 3, Yaroslava Burlachenko 2 (din 7m), Alexandra Severin 1, Ana Maria Tănasie 1, Karoline Helena de Souza 1, Angela Cioca, Raluca Petruș, Andreea Țîrle, Anca Polocoșer. Nu a jucat: Eva Kerekes. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu.

A fost primul duel al săptămânii între cele două echipe. Sâmbătă, 7 mai, de la ora 15.30 (în direct la TVR 1), vom avea un nou meci, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”, de această dată în cadrul etapei a 23-a din Liga Florilor MOL. Jocul de sâmbătă va fi arbitrat de Theodor Șerbu și Adrian Vasilescu (București)

Sferturile de finală ale Cupei României (marți, 3 mai)
  • SCM Râmnicu Vâlcea – CS Minaur Baia Mare: 32-25
  • Gloria Bistrița – CSM București (duminică, 15 mai). Arbitri: Alin Gherman – Adrian Moldovan (Baia Mare)
  • Rapid București – SCM Gloria Buzău: 29-27
  • CSM Galați – Măgura Cisnădie: 27-28.