Minaur a învins Activ Ploiești și e sigură de locul al doilea în Liga Florilor

Miercuri și joi se dispută ultimele jocuri din sezonul 2020-2021 în Liga Florilor MOL, zile în care vor fi “rezolvate” și ultimele necunoscute. Una dintre ele a fost bifată astăzi de CS Minaur Baia Mare, care a învins pe Activ Prahova Ploiești și a devenit și matematic vicecampioană națională. O performanță care vine la o mai puțin de o lună după ce echipa noastră a cucerit medalia de bronz în EHF European League, a doua competiție ca valoare din handbalul european.

Meciul cu Ploiești a fost dominat de echipa noastră, așa cum era și normal, măcar după locurile ocupate de cele două team-uri în clasament. A contat doar victoria și, implicit, punctele puse în joc, astfel că s-a jucat deschis, iar antrenorii celor două grupări au folosit pe cam toată lumea. Ritmul de joc a fost și el unul bun, cu numeroase faze de poartă. Activ a marcat 29 de goluri, iar portarii de la Minaur au parat alte 24 de aruncări, iar la acestea ar trebui să mai adăugăm și greșelile tehnice sau aruncările care nu au nimerit poarta.

Mâine, Minaur va întâlni pe CSM Galați în ultimul meci al sezonului, partida urmând să se dispute în sala Rapid, de la ora 12.00. Cupa României nu va mai avea loc în această lună, ea urmând să fie programată cel mai probabil în luna august, înaintea startului noii ediții de campionat.

CS Minaur Baia Mare – CS Activ Prahova Ploiești: 33-29 (20-14)
  • Sala Rapid din București
  • Arbitri: Sebastian Mârza și Cristian Nedelea (Cluj-Napoca). Observator: G. Cobaci (București)
  • Aruncări de la 7m: 3-2 (toate transformate). Minute de eliminare: 8-10
  • CS Minaur: Cristina Enache (12 intervenții), Ionica Munteanu (12 intervenții) – Oana Borș 6 (unul din 7m), Andreea Popa 5 (unul din 7m), Yaroslava Burlachenko 5, Linn Blohm 4, Cristina Laslo 4, Jovana Kovacevic 3, Eva Kerekes 2, Andreea Tecar 2 (unul din 7m), Anca Polocoșer 1, Angela Cioca 1, Ana Maria Tănasie, Karoline de Souza, Larissa Araujo, Asuka Fujita. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.
  • Ploiești: Ana Maria Inculeț, Andreea Popescu – Andra State, Mădălina Mureș 4, Valentina Leuștean 1, Cristina Crețu, Florina Popescu, Roxana Beșleagă 3, Ana Maria Șerban 2, Diana Lăscățeu 3, Oana Bucă, Cristiana Florea 1, Adina Panaite 4, Loredana Vartic 2. Antrenori: Florin Ciupitu și Nicolae Nimu