Jucătoarele de la Minaur au avut luni primul antrenament

Echipa feminină de handbal a CS Minaur și-a reluat luni, 10 iulie, pregătirile în vederea abordării sezonului 2023-2024. Au fost prezente la reunire 18 jucătoare, grosul echipei din Liga Florilor. Antrenorii echipei noastre sunt Andrei Popescu și Daniel Apostu, iar prof. Ioan Băban va fi puntea de legătură dintre echipă și Consiliul de Administrație.

Lotul de jucătoare
  • Portari: Amra Pandzic, Cristina Enache-Mihiș
  • Extremă stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes, Denisa Romaniuc (la lotul Under 19)
  • Inter stânga: Sanja Vujovic, Maria Gomes da Costa (vine de la Rocasa Gran Canaria – internațională spaniolă), Maria Groșan (lotul U19), Magda Cazanga (nu a fost la reunire, probleme cu viza)
  • Centru: Amelia Lundback (venită de la Skuru IK Handbold – are o selecție pentru națională Suediei), Luciana Popescu, Aleksandra Vukajlovic, Amalia Coman (venită de la SCM Râmnicu Vâlcea), Sorina Brîndușa (lot U19), Cristina Hrihor (venită de la Gil Eanes – 16 ani)
  • Inter dreapta: Katarina Pavlovic (venită de la CSM Târgu Jiu – internațională croată), Anca Mițicuș
  • Extremă dreapta: Oana Borș, Dijana Ujkic, Amalia Terciu, Mihaela Rusneac (lotul U19)
  • Pivoți: Andreea Țîrle, Alba Chiara Spugnini Santome (venită de la Rocasa Gran Canaria – internațională spaniolă), Cristina Danciu (lotul U19)
  • Antrenori: Andrei Popescu, Daniel Apostu. Preparator fizic: Călin Crișan. Kinetoterapeut: Valentina Mitrașcă.

În data de 12 iulie va avea loc vizita medicală, iare în perioada 17-26 iulie este prevăzut un stagiu de pregătire centralizată la Székesfehérvár (Ungaria). În acest stadiu, Minaur va disputa două jocuri de pregătire în compania echipei naționale a Japoniei, precum și unul cu echipa Alba Fehérvár.

În 4-5 august se va disputa un turneu în Baia Mare, la care vor participa: Corona Brașov, HC Zalău, MKS Lublin și CS Minaur. Mai apoi, în 11-12 august este programat un turneu la Zalău (Dacia Mioveni, CS Minaur, Măgura Cisnădie și echipa gazdă), iar în perioada 18-20 august un ultim turneu, la Lublin (Polonia) – CS Minaur, Juventa Michalovce, MKS Lublin și Gniezno (locul 8 în Polonia).

Debutul în noua ediție de campionat este programat pe 2 septembrie, dată la care Minaur va juca acasă cu Măgura Cisnădie.

Andrei Popescu (antrenor) – Ne-am reunit după o binemeritată vacanță, gata de muncă, cu forțe proaspete. Sperăm  să facem o pregătire bună, care să ne ajute să facem față în sezonul ce vine. Obiectivul pe care ni l-am propus noi și conducerea clubului este o clasare mai bună decât sezonul trecut. Sperăm să avem evoluții constant bune, fără prea multe fluctuații. Din punct de vedere numeric sunt mulțumit de lot, au venit fete noi, altele au plecat. Vom încerca să le integrăm cât mai repede pe cele nou venite, să le arătăm ce înseamnă Minaur. Nu va fi ușor. Va fi un campionat interesant, foarte echilibrat, pentru că multe echipe s-au întărit, inclusiv nou promovatele. Cu siguranță, vor fi multe meciuri pe muchie de cuțit.

Ana Maria Tănasie (căpitanul echipei) – Mie chiar mi-a fost dor să încep antrenamentele, dar văd că și colegele mele au un vibe bun, toate, și cred că anul acesta va fi unul reușit. Aștept jocurile și sper să facem meciuri bune. Ne vom pregăti cum trebuie și sunt convinsă că vom face meciuri bune. La nivel de echipă națională îmi doresc să avem cel puțin rezultatele din 2015, când am cucerit medalia de bronz. Atunci eram micuță și nu conștientizam ce s-a întâmplat. Acum știu, îmi doresc să facem din nou performanță, însă știu și cât de greu este. Eu îmi doresc să avem un rezultat mult mai bun în Liga Florilor decât anul trecut și chiar cred că îl vom realiza.