Fetele de la Minaur s-au calificat în sferturile Cupei României

Vineri seara, Sala Polivalentă din Craiova a fost gazda partidei dintre SCM Craiova și CS Minaur Baia Mare, din optimile de finală ale Cupei României la handbal. Am avut parte de un meci echilibrat în prima sa parte, iar după minutul 20 condus fără dubii de echipa băimăreană, care a obținut victoria cu 24-19 și, totodată, calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Faza sferturilor va avea loc marți, 3 mai, iar Minaur va juca în deplasare cu SCM Râmnicu Vâlcea. În celelalte sferturi: CSM Galați – Măgura Cisnădie; Rapid București – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București. Învingătoarele acestor partide se vor califica în turneul Final Four.

Meciul a început greoi, de ambele părți, cu foarte multe ratări și greșeli tehnice neprovocate, cu minute bune în care nu s-a marcat. De la 1-2 (7) luăm o pauză de 9 minute în care nu marcăm, dar nici gazdele nu realizează mare lucru: 4-2 (16). Din fericire, apărarea a mers bine, iar Amra Pandzic s-a descurcat excelent în poartă. Raul Fotonea cere timp de odihnă, rearanjează atacul și Minaur începe să funcționeze: 5-5 (19), 6-8 (23), 7-11 (27). Craiova încearcă să revină în joc, iar la cabine se intră cu plus trei pentru Minaur: 9-12.

Și partea a doua începe mai greuț, se înscriu goluri doar de la 7m, dar lucrurile se rezolvă destul de repede. Minaur preia inițiativa, păstrează apărarea bună și se distanțează: 11-16 (37). Băimărencele sunt apoi stăpâne pe situație până la final: 15-21 (47). 17-24 (54 – aici am avut și cea mai mare diferență de scor). A intrat toată lumea de pe foaie în teren, n-au mai fost deloc emoții pe final și Minaur urcă în sferturi.

SCM Craiova – CS Minaur Baia Mare: 19-24 (9-12)
  • Sala Polivalentă din Craiova; cca 500 spectatori
  • Arbitri: Ionuț Cazan (Constanța) și Gesur Suliman (București). Observator FRH: Doru Manea (București)
  • Aruncări de la 7m: 5-7 (transformate: 4-6; au ratat Bak / A. Popa). Minute de eliminare: 8-4
  • Craiova: Ekaterina Dzhukeva (5 intervenții), Bianca Curmenț (4 intervenții, a apărat și un 7m), Andreea Chetraru – Melanie Bak 6 (unul din 7m), Oana Cîrstea 5 (2 din 7m), Nicoleta Tudorică 2 (unul din 7m), Oana Andrei 2, Carmen Șelaru Ilie 2, Ștefania Jipa 1, Patricia Ghețu 1, Adina Cace, Alina Grigorie, Hege Loken, Valentina Ion, Cristina Nica. Antrenori: Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu, Grigore Albici
  • Minaur: Amra Pandzic (17 intervenții), Cristina Enache – Cristina Laslo 7 (5 din 7m), Asuka Fujita 5 (unul din 7m), Andreea Popa 5, Yaroslava Burlachenko 4, Ana Maria Tănasie 2, Raluca Petruș 1, Alexandra Severin, Angela Cioca, Karoline Helena de Souza, Eva Kerekes, Aleksandra Zych, Anca Polocoșer, Andreea Țîrle. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu.