Fetele de la Minaur pierd la limită cu Bistrița în al treilea amical al verii

După ce ieri s-a impus cu 27-23 în meciul amical disputat în deplasare cu Gloria Bistrița, astăzi CS Minaur a pierdut la limită, 31-30 (17-18) în fața Gloriei, după un meci foarte echilibrat, influențat însă și de prestația pro-gazde a cuplului de arbitri Vlasa / Chiriac.

Prima repriză a fost foarte echilibrată, scorul fiind egal în mai multe rânduri: 6-6 (10), 10-10 (17), 14-14 (23), pentru ca la cabine să se intre cu un gol în plus pentru Minaur. Echilibrul s-a menținut și după pauză, fiind 24-24 (49), apoi gazdele s-au desprins la două goluri într-un minut: 26-24. Minaur nu cedează, înscrie de trei ori la rând și scorul devine 26-27 (54). Cu un minut și jumătate înaintea ultimului fluier, Minaur conducea 29-30, dar gazdele au marcat de două ori pe fondul greșelilor intenționate de arbitraj. Iuganu a marcat ultimul gol al gazdelor, din 7m, cu 20 de secunde înainte de ultimul fluier, apoi am mai avut un atac, dar aruncarea Alexandrei Severin a fost parată de portar. Chiriac și Vlasa au enervat și echipa și banca tehnică, iar team-managerul Daniel Kotecz a primit cartonaș roșu și albastru (interesant este că prima dată i-a fost arătat cel albastru).

Fosta jucătoare de la Minaur, Jovana Kovacevic a executat un 7m, acesta a fost parat de Utkina, doar că sportiva din Serbia a alunecat după aruncare și a căzut destul de urât pe umăr. O accidentare cum rar se poate vedea, mai ales modul în care a căzut.

Următorul meci de pregătire se va disputa acasă, pe 6 august, cu HC Zalău. Apoi, în 12-13 august, Minaur va merge la Zalău pentru un prim turneu, alături de echipa gazdă, Râmnicu Vâlcea și CSM Slatina.

Gloria Bistrița – CS Minaur Baia Mare: 31-30 (17-18)
  • Sala sporturilor din Bistrița (printre spectatori s-a aflat și președintele CJ Bistrița Năsăud, Emil Radu Moldovan)
  • Arbitri:Dacian Chiriac – Daniel Vlasa (Bistrița)
  • Aruncări de la 7m: 5-6 (transformate: 4-6). Minute de eliminare: 6-8
  • Minaur: Elena Utkina (3 intervenții, a apărat un 7m), Cristina Enache (4 intervenții) – Cristina Laslo 7 (3 din 7m), Andreea Popa 4 (3 din 7m), Anca Polocoșer 4, Aleksandra Zych 3, Ana Maria Tănasie 3, Eva Kerekes 3, Oana Borș 2, Angela Cioca 2, Alexandra Severin 1, Yaroslava Burlachenko 1, Elaine Gomes, Karoline de Souza, Bianca Țîrle. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu.