CS Minaur încheie cu victorie cel mai bun sezon din scurta sa istorie

CS Minaur a obținut o victorie categorică joi, cu CSM Galați, în ultima etapă a sezonului 2020-2021 din Liga Florilor MOL. Un sezon încheiat cu fruntea sus, cu un loc doi în campionat, un loc trei în EHF European League și cu Trofeul “Simona Arghir Sandu” pentru Jovana Kovacevic, cea mai bună marcatoare din prima ligă. Astăzi, Minaur a învins cu 42-28 (21-13) pe CSM Galați, într-un meci dominat categoric.

Minaur a început ca din pușcă meciul, reușind să se distanțeze la 5-0 după aproape cinci minute de joc. Galați n-a dezarmat, a încercat să recupereze cât s-a putut din handicap, ba chiar a reușit să vină la un gol, 5-6 (10), grație golurilor marcate de Cătălina Cioaric. Echilibrul s-a menținut până la jumătatea primei părți, 10-11 (15), după care fetele antrenate de Costică Buceschi au fost mult mai atente în apărare și au marcat din aproape orice poziție, la pauză fiind deja 8 goluri în plus pentru Minaur.

S-au făcut multe modificări în ambele echipe, a intrat toată lumea care a fost înscrisă pe raportul de joc. Băimărencele au continuat să domine meciul, au marcat la fel de mult ca în prima parte, bă chiar au făcut-o toate fetele, mai puțin Tecar. Iar ultimul gol al meciului a  fost marcat de sărbătorita zilei, Andreea Popa, care a împlinit frumoasa vârstă de 21 de ani.

Urmează vacanța pentru multe jucătoare, pregătiri cu loturile naționale pentru cele care vor merge la Jocurile Olimpice, căutări de echipe, semnări de contracte noi, cam tot ceea ce se obișnuiește de ani buni. Iar mai apoi, din luna iulie, din nou la muncă.

CSM Galați – CS Minaur Baia Mare: 28-42 (13-21)
  • Sala Rapid din București
  • Arbitri: Georgiana Doană – Ana Maria Gociu (București). Obsrervator FRH: Ioan Șerbu (București)
  • Aruncări de la 7m: 4-0 (toate transformate). Minute de eliminare: 2-2
  • CSM Galați: Ana Maria Micu, Emilia Anghel, Roxana Caragea – Nikolina Knezevic, Cristina Gheorghe 3, Cristina Marcu 4, Abigail Vălean 4, Cristina Andrița, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric 8 (4 din 7m), Daniela Corban, Mădălina Conache, Cristina Clisu 2, Ana Maria Lopătaru, Patricia Vizitiu 5, Tamara Bokarici 2. Antrenor: Alexandrina Soare
  • CS Minaur: Filippa Idehn (9 intervenții), Cristina Enache (8 intervenții) – Linn Blohm 7, Oana Borș 5, Jovana Kovacevic 5, Yaroslava Burlachenko 5, Angela Cioca 4, Andreea Popa 4, Cristina Laslo 3, Asuka Fujita 3, Eva Kerekes 2, Ana Maria Tănasie 1, Karoline de Souza 1, Larissa Araujo 1, Anca Polocoșer 1, Andreea Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu