18 fete de la Minaur au fost prezente la primul antrenament

Echipa feminină de handbal a CS Minaur a început luni după-amiază  pregătirile în vederea noului sezon. Au fost prezente la reunire 18 jucătoare, acestea urmând să plece din 20 iulie, timp de o săptămână, într-un stagiu de pregătire centralizată în Ungaria, la Nyíregyháza. Celor 18 li se vor alătura alte două jucătoare, Clara Preda și Amelia Lundback, care au avut de rezolvat mici probleme personale, fiind învoite de la reunire. Vor lipsi în schimb alte două jucătoare, Jessica Quintino (Brazilia) și Magda Cazanga (Angola), ambele convocate la loturile naționale pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

Quintino și Cazanga vor lipsi mai mult timp de la programul echipei, cum va lipsi și tânăra nou venită, Teodora Damian, care va participa cu Naționala de junioare la Campionatul Mondial din China (Chuzhou, 10-27 august).

Primele două jocuri de pregătire sunt programate în zilele de 31 iulie și 1 august, cu echipa maghiară Békéscsabai Elore Noi Kézilabda Kft, din prima ligă maghiară. Pe 3 august va avea loc un meci în compania echipei Gloria Bistrița. Primul turneu la care va participa Minaur va fi cel de la Târgu Jiu, din 9-11 august, alături de echipa gazdă, HC Zalău și CSM Slatina. În zilele de 15 și 16 august, Minaur va fi la Odorheiu Secuiesc, acolo unde va juca două amicale cu Esztergomi Vitézek RAFC, echipă maghiară care a promovat în prima ligă și care este antrenată de Gabor Elek. În fine, în perioada 22-24 august, va avea loc un triunghiular în Baia Mare, cu participarea echipelor CS Minaur, HC Zalău și CSM Iași (fiecare echipă va juca două meciuri).

Liga Florilor MOL debutează pe 1 septembrie, dată la care Minaur are programat un meci pe teren popriu, cu CSM Corona Brașov.

 

Interviu cu antrenorul principal Andrei Popescu

– Sunt destul schimbări în lot, e mult de muncă, cum vezi acest nou început?

– Da, sunt destule schimbări în echipă, sunt jucătoare noi pe care vom încerca să le integrăm cât mai repede, să știe ce înseamnă Baia Mare și care sunt a;teptările noastre.

– Lipsește cineva de la reunire? Este vreo problemă?

– Toate fetele care lipsesc o fac motivat. Lipsesc patru fete, Cazanga și Quintino, care se pregătesc pentru Olimpiadă, iar Lundback și Preda își vor rezolva problemele personale și se vor alătura lotului. Mai încolo va pleca și Teodora Damian la pregătirile lotului național de junioare.

– Mulțumit de lotul pe care îl ai la dispoziție?

– Da, sunt mulțumit, având în vedere și posibilitățile pe care le-am avut. Este important că am reușit să aducem jucătoarele pe care le-am dorit și sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele. Am adus jucătoare unde am avut nevoie. E bine că toate jucătoarele noi au minimum un sezon în România și de aceea sper să adaptarea lor să fie mai ușoară.

– E clar că Liga Florilor MOL este și mai puternic în sezonul ce vine. Va fi mai greu?

– Faptul că România are trei echipe în Champions League arată încă o dată că Liga Florilor este puternică. Și echipele nou promovate s-au întărit destul de bine. Este o întrecere foarte echilibrată și orice punct poate conta.