11 foste sau actuale jucătoare la HCM sau Minaur pot merge la Jocurile Olimpice

Majoritatea echipelor naționale de handbal feminin au început deja prima etapă a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice (25 iulie – 8 august). Din păcate, România a ratat calificare la Tokyo, însă multe jucătoare din Liga Florilor vor fi prezente acolo. Interesant este că 11 foste sau actuale jucătoare de la echipa feminină din Baia Mare au prilejul să fie prezente la Tokyo, făcând parte din loturile care se pregătesc pentru participarea la Jocurile Olimpice (loturi lărgite de 18-22 de sportive).

Grupa A: Olanda (Lois Abbingh), Muntenegru, Norvegia (Camilla Herrem), Angola, Coreea de Sud și Japonia (Asuka Fujita)

Grupa B: Spania, Rusia (Ksenia Makeeva), Ungaria, Suedia (Linn Blohm, Mikaela Massing), Franța (Allison Pineau) și Brazilia (Barbara Arenhart, Alexandra Do Nascimento, Larissa Araujo, Elaine Gomes).

La lotul național de senioare au fost convocate șase jucătoare: Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer, Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes și Sonia Seraficeanu (ea va pleca la Bistrița). Acestea participă la un stagiu centralizat în București, iar apoi vor merge în Spania pentru jocuri amicale (perioada 6-12 iulie).

La lotul de tineret va merge Oana Borș. Și “tineretul” va avea un stagiu centralizat, la Neptun (13 iunie – 6 iulie), după care va participa la turneul final al Campionatului European Under 19 în Slovenia (6-19 iulie).