Minaur joacă la Iclod pentru a-și păstra distanța din fruntea clasamentului

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 17.00, Iclod Arena va fi gazda partidei dintre FC Someșul Dej și CS Minaur Baia Mare, din cadrul etapei a treia a play-off-ului din Liga 3, seria 10. Băimărenii au început foarte bine play-off-ul, am obținut două victorii clare în fața celor două echipei din Bihor și au acum șase puncte avans în fruntea clasamentului. Dejenii au disputat ambele partide în deplasare, pierzând de fiecare dată.

Echipa dejeană l-a avut ca antrenor pe Dan Șomcherechi (fostul jucător de la FC Baia Mare), dar contractul lui s-a terminat pe 7 aprilie, conducerea clubului fiind nemulțumită de rezultatele obținute în ultimele meciuri. Locul său a fost luat de Tiberiu Bălan, fost internațional român, care a evoluat la Sportul Studențesc, Rapid, Steaua, Unirea Urziceni sau “U” Cluj.

Minaur rămâne principala favorită la câștigarea seriei, însă mai sunt 21 de puncte puse în joc și trebuie multă atenție. În seria a 9-a, CS Hunedoara a terminat la egalitate (0-0) meciul cu Metalurgistul Cugir din etapa a doua, dar are 17 puncte avans față de echipa din Alba și mai mult ca sigur va termina pe primul loc în serie.

Etapa a treia play-off
 • CA Oradea – Lotus Băile Felix (sâmbătă, ora 17.00). Arbitri: Răzvan Lădar – Alexandru Turian (Zalău), Flavius Seiche (Sânmihaiu Almașului – Sălaj). Observatori: Anghel Todea (Cluj-Napoca), Cristian China (Baia Mare)
 • FC Someșul Dej – CS Minaur Baia Mare (sâmbătă, ora 17.00). Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Ioan Cozorici (Zalău), Ștefan Bîrjac (Păuna – Sălaj). Observatori: Paul Unimătan (Zalău), Cătălin Pașcanu (Cugir).

Clasament

 1. Minaur Baia Mare – 48p (64-21) – 20
 2. CA Oradea – 42p (46-24) – 20
 3. Someșul Dej – 35p (42-24) – 20
 4. Lotul Băile Felix – 32p (40-28) – 20
Program play-off
 • Etapa 1 (2 aprilie): CS Minaur – Lotus Băile Felix: 4-0; CA Oradea – Someșul Dej: 2-0
 • Etapa 2 (9 aprilie): CS Minaur – CA Oradea: 3-1; Lotul Băile Felix – Someșul Dej: 2-1
 • Etapa 3 (16 aprilie): Someșul Dej – CS Minaur; CA Oradea – Lotus Băile Felix
 • Etapa 4 (22 aprilie): Lotus Băile Felix – CS Minaur; Someșul Dej – CA Oradea
 • Etapa 5 (30 aprilie): CA Oradea – CS Minaur; Someșul Dej – Lotus Băile Felix
 • Etapa 6 (4 mai): CS Minaur – Someșul Dej; CA Oradea – Lotus Băile Felix
 • Etapa 7 (7 mai): CS Minaur – Lotus Băile Felix; CA Oradea – Someșul Dej
 • Etapa 8 (14 mai): CS Minaur – CA Oradea; Lotus Băile Felix – Someșul Dej
 • Etapa 9 (21 mai): Someșul Dej – CS Minaur; CA Oradea – Lotus Băile Felix

În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total (din cele 10 serii). Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută. Primele două clasate vor juca meciuri de baraj cu primele două clasate din seria a 9-a. Mai exact, locul 1 din seria 9 cu locul 2 din seria 10 și locul 1 din seria 10 cu locul 2 din seria 9.

Echipele care vor câștiga jocurile de bara se vor întâlni între ele, în dublă manșă, iar învingătoare va evolua ediția viitoare de campionat în Liga 2.