Trei puncte și locul 2 la finalul turului și al anului

Marți, 28 noiembrie, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda partidei dintre CS Minaur Baia Mare și SCM Politehnica Timișoara, joc din cadrul etapei a 13-a din Liga Zimbrilor. Am avut un meci în care Minaur a început bine, s-a distanțat repede, însă au urmat multe atacuri irosite, care au permis oaspeților să revină în joc și chiar să conducă. Ne-am apărat bine pe finalul primei părți și am intrat la cabine cu 11-10. După reluare, bănățenii s-au ținut bine până la 19-17, după care băimărenii au marcat de șase ori la rând și povestea s-a terminat.

Minaur mai are de jucat două meciuri în acest an: returul din cupe de la Pancevo (2 decembrie) și meciul cu Dinamo (sâmbătă, 9 decembrie).

CS Minaur Baia Mare – SCM Politehnica Timișoara: 30-22 (11-10)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 600 spectatori
  • Au arbitrat: Daniel Basso – Florin Tofan (Galați). Observator FRH: Cristian Mihai ()Brașov)
  • Aruncări de la 7m: 6-3 (transformate: 4-1; au ratat: Cumpănici, E. Pop / Marjanovic, Tudor). Minute de eliminare: 6-4 (Nagy, Sabou, Kotrc / Trif, S. Ignat)
  • CS Minaur: Anton Terekhov (3 intervenții, a apărat și un 7m), Hayder Al-Khafadji (9 intervenții, a apărat și un 7m) – Gabriel Cumpănici 5, Milan Kotrc 5 (3 din 7m), Tomas Cip 4, Lucas Sabou 3 (unul din 7m), Tudor Botea 3, Robert Nagy 2, Srevan Vujovic 2, Anderson Mollino da Silva 2, Viorel Fotache 2, Erik Pop 1, Nikola Ivanovic, Ovidiu Ardelean. Nu au jucat: Remus Chiș, Vlad Pop. Antrenori: Alexandru Sabou, Mihai Bușecan, Ionuț Irimuș
  • Timișoara: Tomislav Stojkovic (9 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Claudiu Pal (o intervenție) – Filip Marjanovic 5 (unul din 7m), Darius Bran 4, Flavius Cîmpan 3, Răzvan Trif 2, Tudor Melintescu 2, Alexandru Moldovan 1, Antonio Pribanic 1, Benjamin Szabo 1, Antonio Bordeanu 1, Bogdan Baican 1, Mario Tudor 1, Sabin Ignat, Vlad Chira. Antrenori: Mihai Rohozneanu, Sorin Sărăndan.
Declarații după meci
  • Alexandru Sabou (antrenor Minaur): “Am început bine, 4-1, 6-2, apoi am ajuns în situații de unu la unu pe care le-am ratat. La ce ritm de joc avem pe săptămână, le-am spus și băieților în vestiar singurul obiectiv la acest meci au fost cele trei puncte. Nu contează că-i frumos, că-i urât, avem nevoie de puncte. Pas cu pas mergem înainte. Mâine avem un antrenament de recuperare, joi plecăm spre Serbia, la meciul doi, care nu va fi deloc ușor pentru că sârbii nu cedează niciodată. Trebuie să rămânem concentrați.”
  • Viorel Fotache (jucător Minaur): “Am crezut că va fi un pic mai ușor, mai ales că am condus la început. Apoi, am avut frâna de mână trasă. La pauză am discutat între noi și am stabilit să schimbăm ceva pentru a nu ne fi greu până la final. Indiferent cum am jucat astăzi, e important că am terminat cu trei puncte și toți suntem sănătoși. Câteodată, momentele grele unesc oamenii. Ca și în 2015, au fost cam aceleași probleme, iar băieții au fost și atunci foarte uniți.”
  • Antonio Pribanic (jucător Timișoara): “Nu prea e nimic de spus, pentru că Minaur este favorită mereu în Baia Mare. Nouă ne-a lipsit Marius Sadoveac, care este un om foarte important pentru noi. Apoi, a fost foarte greu pentru noi să jucăm două meciuri foarte tari în trei zile. Vreau să felicit Baia Mare pentru victorie, pentru că au controlat meciul și au meritat să ia punctele.”
  • Mihai Rohozneanu (antrenor Timișoara): “Noi am făcut un meci slab, mai ales pe faza de atac. Faptul că la pauză a fost doar un gol diferență a fost datorită portarului nostru, care a prins o zi foarte bună. |n a doua repriză nu prea am avut soluții pe faza de atac. Ne-a lipsit Marius, ne-a lipsit și Fenici, iar Sadoveac, pe lângă aportul pe care și-l aduce în timpul jocului, ne dă și moral. E o diferență foarte mare între ce jucăm acasă și ce jucăm în deplasare. Trebuie să recunoaștem că este o diferență de valoare între noi și Baia Mare. Nu degeaba ei sunt pe locul 2 și noi pe 11. Cu puțină atenție, scorul putea fi puțin mai apropiat.”