Toledo este singurul jucător de la Minaur rămas la Campiontul Mondial

Patru jucători de la echipa de handbal masculin CS Minaur Baia Mare au fost convocați pentru turneul final al Campionatului Mondial ce se dispută în aceste zile în Egipt. Din păcate, doi dintre ei n-au mai ajuns la Piramide, un altul a jucat un singur meci, iar în competiție a rămas unul singur, brazilianul Toledo trecând cu echipa sa națională în grupele principale.

Tomas Cip și Milan Kotrc au fost convocați la echipa națională a Cehiei, dar ei nu au mai ajuns în Egipt, datorită numeroaselor probleme de sănătate (la un moment dat 17 jucători erau în carantină). Cehia a fost înlocuită de la turneul final, așa cum s-a întâmplat și în cazul echipei Statelor Unite ale Americii.

Edmilson Andrade de Araujo a fost convocat la echipa națională a Insulelor Capului Verde. După un prim meci, 27-34 cu Ungaria (unde Edmilson a marcat două goluri din cinci aruncări), echipa Capului Verde a fost nevoită să declare forfait tot din cauza Covid 19, nereușind să înscrie minim 10 jucători pe raportul de joc.

Singurul jucător de la Minaur care a rămas la Mondiale este brazilianul Jose Guilherme de Toledo. Brazilia a început turneul final cu un egal în fața Spaniei (29-29, unde Toledo a marcat 3/6), apoi a terminat la egalitate și cu Tunisia 32-32, Toledo 1/4), pentru ca miercuri seara Brazilia să piardă în fașa Poloniei (23-33, Toledo 3/6). Brazilia s-a calificat cu un punct în grupa principală, alături de Spania, Ungaria, Germania, Polonia și Uruguay.