Minaur s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

Doamne, cât de frustrant trebuie să fie să joci trei meciuri într-un sezon împotriva echipei Minaur și să pierzi de fiecare dată la un gol diferență, cu un gol marcat în ultimele secunde de joc. Așa a pățit Suceava, ultima oară sâmbătă după-amiază, când golul lui Căbuț din ultimele cinci secunde o trimite pe Minaur să lupte și pentru trofeul Cupei României.

A fost primul meci din sferturile de finală, unul mutat de pe 30 aprilie acum, pentru că nu prea mai sunt date libere până la finalul sezonului, iar Minaur pe 30 joacă returul din Europa Cup, în Suedia. Cumva, de plăcere sau nu, am fost nevoiți să jucăm acum, chiar dacă ne-au lipsit o mulțime de jucători: Buzle, Vujovic, Bera, Cip, Makaria, Huta, Erik Pop, Ardelean, Lucas Sabou. Practic, băimărenii s-au dus la Suceava cu 14 jucători dintre care trei portari. Și de aici mai tăiem, deoarece R. Pop, V. Pop, Bușecan și Hauler nu au intrat în teren.

Jocul a fost echilibrat pe tot parcursul lui, ambele echipe având perioade mai bune sau mai slabe, fiind alternativ la conducerea jocului. Finalul a fost unul extrem de palpitant. La 23-23, Lazurcă irosește un 7m, călcând linia, apoi Căbuț ratează de pe 6m cu Grigoraș în față (53.22). Avem apoi o forțare în atac, dar se dă 9m pentru gazde, apoi Dascălu nu-l poate învnge pe Buzogany. Căbuț însrie pentru 23-24 (55.43), apoi Kbilașvili face dublă. Vujic ratează de pe 6m, apoi Buzogany apără la Juverdianu (57.30). Căbuț înscrie din nou și e 23-25 (58.20). Vujic este eliminat a treia oară și părăsește terenul, apoi Roșu înscrie din extrema stângă: 24-25 (58.41). Cerem time-out, încercăm să ținem de minge, apoi o pierdem după o pasă incomodă a lui Căbuț pentru Csepreghi. Kbilașvili egalează cu 24 de secunde înainte de final. Ultima acțiune importantă vine de la Căbuț, care aruncă și înscrie de la 9-10m, lateral dreapta, balonul mergând în colțul lung. Apoi, explozie de bucurie în tabăra băimăreană!

CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare: 25-26 (15-12)
  • Sala Sporturilor “Dumitru Bernicu” din Suceava; cca 1.000 spectatori
  • Arbitri: Sebastian Mîrza – Cristian Nedelea (Cluj-Napoca). Observator: Vasile Pavel (Buzău)
  • Aruncări de la 7m: 6-6 (transformate: 3-4; au ratat: Tîrzioru, Kbilașvili, Lazurcă / Kotrc, Vujic). Minute de eliminare: 8-12 (în min. 58, Vujic a primit cartonaș roșu pentru trei eliminări)
  • Suceava: Darius Makaria (8 intervenții), Ștefan Grigoraș (6 intervenții, a apărat și 2 de 7m) – Irakli Kbilașvili 7 (3 din 7m), Alin Roșu 5, Adrian Tîrzioru 3, Elod Szasz 2, Pavel Loic 2, Alexandru Bologa 2, Cristian Lazurcă 1, Leonard Ștefan 1, Alexandru Juverdianu 1, Cosmin Lupu 1, Alexandru Dascălu, Robert Furak. Antrenor: Petru Ghervan
  • Minaur: Anton Terekhov (7 intervenții, a apărat un 7m), Barna Buzogany (7 intervenții, a apărat un 7m) – Călin Căbuț 8, Stefan Vujic 8 (3 din 7m), Milan Kotrc 3, Anderson Mollino da Silva 3, Tudor Buguleț 2, Robert Nagy 1, Alexandru Csepreghi 1, Gabriel Massuca Teca. Antrenor: Alexandru Sabou
Partidele din sferturile de finală
  • CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare: 25-26
  • Dinamo București – CSM Focșani (sâmbătă, 30 aprilie)
  • CS Universitatea Cluj – Steaua București (sâmbătă, 30 aprilie)
  • CSM Bacău – Dobrogea Sud Constanța (sâmbătă, 30 aprilie, ora 11.00, TVR 2).