Minaur este cu un picior în sferturile de finală ale EHF European Cup

Sâmbătă, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda partidei dintre CS Minaur și AC PAOK Salonic, joc din cadrul primei manșe a optimilor de finală din EHF European Cup. Minaur s-a impus cu 32-21 și a luat o opțiune serioasă în ceea ce privește calificarea în sferturile de finală. 11 goluri vor fi foarte greu de recuperat de greci în manșa retur, care va avea loc sâmbătă, 19 februarie, de la ora 16.00, la Salonic.

Minaur a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din actualul sezon și ne vom convinge de puterea echipei din Salonic la finalul dublei manșe. A fost un prim meci excelent, dominat cap-coadă de Minaur care a propus o apărare senzațională, agresivă și extrem de mobilă, plus un portar de clasă, ucraineanul Anton Terekhov fiind un om de bază pe parcursul întregului sezon. Apărarea foarte bună a adus foarte multe contraatacuri sau atacuri pe faza a doua, transformate cu o singură excepție, care nici nu mai contează acum. Cu toată stima pentru echipa greacă, e greu de crezut că va putea întoarce rezultatul în manșa retur. E bine însă să ne luăm toate măsurile necesare.

Meciul a început practic de la 2-2 (min. 6), moment după care Minaur a marcat de șase ori consecutiv (doar aici au fost patru contraatacuri): 8-2 (11). Diferența a oscilat între 7 și 9 goluri, pentru ca la pauză să fie 17-10. După reluare s-a jucat ceva mai echilibrat, dar tot am ajuns la 10 goluri în min. 56 (30-20), pentru ca până la final să se mai înscrie de trei ori, de două ori Minaur.

Băimărenii au avut sâmbătă un meci greu, miercuri vor avea unul, poate, și mai greu, tot acasă, cu Dobrogea Sud Constanța (ora 15.30, în direct la TVR 2). “Marinarii” au jucat și ei astăzi, acasă, cu Dinamo, terminând la egalitate, 20-20.

CS Minaur Baia Mare – AK PAOK Salonic: 32-21 (17-10)
 • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 650 spectatori
 • Arbitri: Svetoslav Yovchev și Zvezdelin Yovchev (Bulgaria). Delegat EHF: Peter Dvorsky (Slovacia)
 • Aruncări de la 7m: 5-2 (transformate: 3-1; au ratat: Csepreghi, Căbuț / Seirekidis). Minute de eliminare: 6-8
 • CS Minaur: Anton Terekhov (17 intervenții, a apărat și un 7m), Barna Buzogany – Călin Căbuț 9 (2 din 7m), Tomas Cip 5, Robert Nagy 4, Andrei Buzle 3, Daniel Bera 3, Stevan Vujovic 2, Ștefan Huta 2, Milan Kotrc 2, Tudor Buguleț 1, Alexandru Csepreghi 1 (din 7m), Gabriel Massuca Teca, Mihai Bușecan, Erik Pop, Anderson Mollino da Silva. Antrenor: Alexandru Sabou
 • PAOK Salonic: Georgios Barmpas, Viktor Gigov (10 intervenții, a apărat și 2 de 7m) – Luka Stojanovic 7 (unul din 7m), Vasileios Kavousanakis 3, Eleftherios Seirekidis 3, Nikolaos Tzortzinis 2, Anastasios Tsamouridis 1, Athanasios Papazoglou 1, Bogdan Meduric 1, Petros Vafeidis 1, Dimitros Triantafyllidis 1, Fotios Misaildis 1, Nikolaos Nikolaidis, Alexander Apostolou, Aristeldis Manoloudis, Vasileios Gioranidis. Oficialii echipei: Dimitrios Chasekidis, Panagiotis Gousios, Dimitrios Pelekidis, Vassilis Skandalis
Jocurile din optimi:
 • AHC Potaissa Turda (România) – Alingsas IF (Suedia): 31-30
 • Handball Esch (Luxemburg) – Talent tim Plzenskeho kraje (Cehia)
 • Drammen HK (Norvegia) – SKIF Krasnodar (Rusia): 37-23
 • CS Minaur Baia Mare (România) – AC PAOK Salonic (Grecia): 32-21
 • HCB Karvina (Cehia) – Suhr Aarau (Elveția): 23-27
 • IFK Skovde (Suedia) – SKA Minsk (Belarus)
 • Naerbo IL (Norvegia) – CSM Focșani (România): 39-26
 • SGAU Saratov (Rusia) – HC Victor (Rusia): 27-30