Minaur câștigă în Ungaria primul amical al verii

Echipa masculină de handbal a CS Minaur a efectuat un stagiu de pregătire centralizată în Ungaria, cantonament condus de antrenorul principal Alexandru Sabou. La finalul stagiului, echipa noastră a disputat un meci de pregătire cu divizionara secundă Deak NK KFC Debrecen, pe care l-a câștigat cu 34-24 (16-12).

Jocul s-a disputat în sala de sport a Universității din Debrecen și a fost dominat de echipa noastră. Gazdele au ținut aproape până la 10-11 (min. 25), după care băimărenii au pus patru goluri distanță până la pauză. După reluare Debrecen s-a apropiat la 15-17 (38), după care Minaur și-a mărit diferența pe măsura trecerii timpului, cele 10 goluri din final fiind, de altfel, și cel mai mare ecart înregistrat în meci.

Minaur: Anton Terekhov (6 intervenții, a apărat și un 7m), Barna Buzogany (9 intervenții) – Tomas Cip 6, Călin Căbuț 5 (unul din 7m), Daniel Bera 5 (unul din 7m), Tudor Buguleț 4, Erik Pop 4, Milan Kotrc 3, Anderson Mollino 2, Mihai Bușecan 2, Robert Nagy 1, Andrei Buzle 1, Sergiu Makaria 1, Mihai Dobra, Stevan Vujovic. Antrenor: Alexandru Sabou

Au fost prezenți în stagiul maghiar și alți doi jucători de la Minaur, respectiv Alexandru Csepreghi și Stefan Vujic, dar cei doi nu sunt încă sută la sută recuperați după accidentările și operațiile suferite. De asemenea, alți doi jucători transferați în această pauză competițională, ucraineanul Serhii Petrychenko și angolezul Gabriel Massuca Teca, așteaptă să primească vizele necesare.

Urmează în 6-8 august un turneu de pregătire în Baia Mare. Participă: Potaissa Turda, CSM Bacau, SCM Poli Timișoara, CS Minaur.