La Multi Ani, Maricel Voinea!

Fără îndoială, Maricel Voinea este unul dintre cei mai buni handbaliști pe care i-a avut vreodată România și mai mult ca sigur, cel mai cunoscut handbalist care a evoluat vreodată pentru Minaur Baia Mare. S-a născut pe data de 17 martie 1959. A început handbalul de performanță la Știința Bacău, dar a venit de la 18 ani la Minaur Baia Mare, unde a cunoscut consacrarea sub bagheta antrenorului emerit Lascăr Pană. A jucat pentru Minaur ca extremă stânga, însă a fost folosit deseori și în postura de inter stânga sau centru.

Îl cunoaștem pe Maricel Voinea și de la echipa națională a României, pentru care a jucat până în 1992, participând la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. În 1980, la Moscova – medalie de bronz alături de Iosif Boroș, alt jucător de la Minaur); 1984, Los Angeles – medalie de bronz alături de Iosif Boroș și Gheorghe Covaciu; 1992, Barcelona – locul 8, alături de alți trei băimăreni, Daniel Apostu, Mitică Bontaș și Adi Popovici). În palmaresul lui Maricel este și o medalie de bronz la Campionatul Mondial din Cehoslovacia, 1990). Desigur, avem și cele două cupe europene cucerite cu Minaur, in 1985 (IHF) și 1988 (EHF), plus o mulțime de medalii în intrecerile naționale).

A plecat de la Minaur în 1989 la echipa spaniolă Avidesa Valencia, după care s-a mutat în Germania și a jucat până la 39 de ani la echipele SG Leutershausen (1992-1994), HSG Nordhorn (1994-1998).

Astăzi, Maricel Voinea împlinește 64 de ani și întreaga suflare Minaur ii urează multă sănătate, bucurii și tradiționalul La Mulți Ani!