Călin Căbuț a pus umărul la victoria României cu Ucraina

România a debutat în preliminariile  Europene pe 13 octombrie, la Graz, contra Austriei, meci pe care l-a pierdut cu 32-36. La acest meci, Călin Căbuț, jucătorul echipei Minaur, nu a fost trecut în raportul de joc. Tot la mijlocul săptămânii, și tot în Grupa a 4-a, Ucraina  a învins cu 29-25 selecționata Insulelor Feroe, meci în care Anton Terekhov, portarul echipei Minaur a avut 13 intervenții bune.

Un alt jucător de la Minaur a fost prezent miercuri în teren, Stevan Vujovic ajutând cu cele patru goluri ale sale echipa Muntenegrului să treacă de Kosovo, cu scorul de 29-20. Stevan a marcat trei goluri și în partida de duminică, câștigată de Muntenegru cu 36-25 în fața selecționatei Bosnia-Herțegovina.

Duminică, România a întâlnit la București Ucraina, elevii lui Xavier Pascual reușind să se impune cu 34-26.

Au jucat pentru România: Ionuț Iancu (12 intervenții), Dan Vasile – Demis Grigoraș 9, Nicușor Negru 7, Ionuț Nistor 5, Octavian Bizău 4, Călin Căbuț 2, Gabriel Ilie 2, Adrian Rotaru 1, Dan Racoțea 1, Călin Dedu 1, Andrei Buzle 1, Robert Militaru, Gabriel Cumpănici, Javier Humet, Andras Szasz.

În acest meci, Anton Terekhov a parat cinci dintre aruncările jucătorilor noștri.

Următoarele meciuri pentru reprezentativă noastră vor avea loc anul viitor: cu Feroe în deplasare pe 8 martie; acașă cu Feroe pe 11 martie; acasă cu Austria în 26 aprilie; deplasare cu Ucraina în 30 aprilie. Turneul final va avea loc în Germania (10-28 ianuarie 2024) și la el vor participa 24 de reprezentative naționale.