A treia victorie în amicale din tot atâtea meciuri

Sâmbătă după-amiază, Sala Polivalentă din Baia Mare a fost ultimului meci din cadrul Memorialului “Lascăr Pană”, întrecere amicală la care participă cele două echipe de handbal ale CS Minaur și invitatele lor. A fost un joc între CS Minaur și Potaissa Turda, două dintre fruntașele din Liga Zimbrilor.

Minaur a început bine meciul, a reușit să se desprindă încă din start, ajungând la un moment dat la patru goluri distanță: 11-7 (17). Au urmat patru goluri consecutive ale oaspeților și 11-11 (24). Minaur forțează pe finalul primei părți și ia din nou un avans de patru goluri: 16-12 (pauză).

După reluare, ne desprindem la șase goluri, 18-12 (33), dar ratăm mult, Șelaru prinde foarte bine în poarta turdeană și ajungem la 22-23 cu șase minute înainte de ultimul fluier.  Terekhov prinde câteva baloane în momente “cheie”, concentrarea la finalizare este mult mai bună pentru băimăreni și reușim să facem 26-24. Ultimul gol, marcat de Thalmaier din aruncare de la 7m duce scorul la 26-25. A treia victorie pentru Minaur în tot atâtea meciuri.

CS Minaur Baia Mare – Potaissa Turda: 26-25 (20-10)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”
  • Au arbitrat: Dumitru Sechel și Alin Suciu (Maramureș)
  • Aruncări de la 7m: 5-3 (transformate: 3-2; au ratat Căbuț, Kozakevych / D. Pop). Minute de eliminare: 0-4
  • Minaur: Barna Buzogany (7 intervenții), Anton Terekhov (4 intervenții, a apărat și un 7m) – Milan Kotrc 6 (unul din 7m), Stevan Vujovic 5 (2 din 7m), Anderson Mollino da Silva 4, Nemanja Ratkovic 3, Călin Căbuț 2, Artem Kozakevych 2, Bogdan Mănescu 2, Daniel Bera 1, Robert Nagy 1, Tudor Buguleț, Gabriel Massuca Teca, Eduard Iordachi, Erik Pop, Stefan Vujic, Viorel Fotache. Antrenor: Alexandru Sabou
  • Potaissa: Mihai Popescu (6 intervenții, a apărat și un 7m), George Șelaru (6 intervenții, a apărat și un 7m) – Roland Thalmaier 7 (2 din 7m), Luka Groff 5, Daniel Pop 3, Huba Talas 3, Janja Vojvodic 3, Răzvan Pavel 2, Gabriel Dumitriu 1, Alexandru Ghivil 1, Tudor Pințoiu, Andrei Totoi, Radu Lazăr. Antrenori: Horațiu Gal și Ionuț Ștef

Urmează un turneu în Serbia, pe 12 și 13 august, unde se vor disputa două jocuri, cu RK Jugovic Kac (Serbia – locul 12) și Vojvodina Novi Sad (Serbia – locul 1). Băimărenii vor mai participa la un turneu înaintea startului de campionat, la Sânnicolau Mare, pe 19-20 august, acolo unde vor întâlni pe Steaua Roșie Belgrad (Serbia – locul 9) și Pick Szeged (Ungaria – câștigătoarea ultimei ediții de campionat în țara vecină).