Minaur bate net în deplasarea de la Cugir și e aproape de finală

Miercuri după-amiază, CSO Arena din Cugir a fost gazda partidei dintre Metalurgistul din localitate și CS Minaur, prima manșă a semifinalelor barajului de promovare în Liga a doua. Partida retur va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 17.30, pe stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare. “Finala” pentru promovarea în Liga 2 se va disputa pe 4 și 8 iunie, iar dacă Minaur se va califica în ultimul act va juca meciul retur pe teren propriu.

Meciul a început intr-o notă de tatonare, niciuna dintre echipe nedorind să riște prea mult. Am avut un prim șut în min. 10, dar balonul trimis de Rus a ocolit poarta. Au mai fost apoi alte încercări ale gazdelor de a-l angaja pe Marius Lupu, dar cei care au deschis scorul au fost băimărenii, în minutul 14: o centrare de pe partea stângă a fost reluată cu capul de David Simion, din 6-7 m, balonul poposind în plasă: 0-1

Minaur își vede de joc, iar în minutul 21, Viorel Chinde prinde un șut de zile mari, de la marginea careului mare, iar balonul s-a dus direct în vinclu: 0-2

Gazdele încearcă să revină în joc, dar Udrea ratează din 6m după centrarea trimisă de Șaucă (27). Cu toate acestea, tot băimărenii sunt cei care înscriu, în min. 33, după un șut puternic al lui Ricky Gneba de la 30m: 0-3.

Cugirenii încearcă să reducă din handicap în debutul părții secunde și chiar au o ocazie bună de a marca prin Lupu, însă Băilă este la post (min. 50). Mai apoi, băimărenii au ripostat prin Stănescu, dar șutul său din 16m a ocolit ținta. Raphael va marca totuși în minutul 74, după o combinație cu Patrick Petre, șutul său din 8m oprindu-se în plasă: 0-4. A mai avut și Gondiu o ocazie pe final, dar contează mai puțin acum. Minaur este cu un picior în finala pentru promovare.

 

CS Metalurgistul Cugir – CS Minaur Baia Mare: 0-4 (0-3)
 • A marcat: David Simion (14), Viorel Chinde (21), Ricky Gneba (33), Raphael Stănescu (74)
 • Arena CSO din Cugir; cca 700 de spectatori (o micuță galerie venită din Baia Mare)
 • Arbitri: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu) – Cosmin Bojan (Târgu Mureș), George Suciu (Câmpia Turzii). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureș). Observatori: Dan Jiga (Bistrița), Vlad Călușer (Voiniceni – Mureș)
 • Metalurgistul Cugir (antrenor Lucian Itu): Raul Opric – Alexandru Rus (46, Paul Haj), Flavius Vlădia, Dohotariu, Vitinha, Tudor Șaucă, Mihai Udrea (80, Alin Șuteu), Nicula (72, Lusien Contra), Mario Boldea, Ciprian Selagea (58, Cristian Cocan), Marius Lupu
 • Rezerve: Cristian Perjeriu – Paul Păcurar, Lucian Itu, Ciprian Andriuc, Sebastian Itu
 • CS Minaur (antrenor Ciprian Danciu): 77. Raul Băilă – 3. Răzvan Lazăr, 28. John Mondragon (15. Cristian Tand – min. 60), 27. David Simion, 21. Marius Potcoavă, 2. Cătălin Jucan (17. Alin Văsălie – min. 78), 19. Ricky Gneba (9. Ciprian Stanciu – min. 78), 93. Viorel Chinde (24. Raphael Stănescu – min. 46), 24. Patrick Petre, 10. Mircea Donca, 11. Marco Petran (20. Gheorghe Gondiu – min. 55)
 • Rezerve: 30. Emanuel Breban – 23. Ciprian Duruș, 8. Denis Matei, 7. Sergiu Ciocan
 • Cartonașe galbene: Vlădia (22), Selagea (27), Cocan (90+1)
 • Cartonaș roșu Cocan (90+1)

 

Semifinale
 • ACS CAO 1910 Oradea – CS Hunedoara: 2-4 (1-1)
 • CS Metalurgistul Cugir – CS Minaur Baia Mare: 0-3 (0-3)