Ciprian Danciu crede în șansele de promovare ale echipei sale

CS Minaur Baia Mare este aproape de concluzia sezonului 2021-2022. Mai sunt patru meciuri de disputant (așa ne dorim) și băieții vor lua vacanță. Însă nu e totuna în ce divizie. Prima dublă va fi cu Metalurgistul Cugir (miercuri, ora 18.00, în deplasare și sâmbătă, de la ora 17.30, pe teren propriu).

– Primele două obiective intermediare au fost îndeplinite. Urmează acum patru meciuri extrem de importante, meciuri care dau până la urmă rezultatul întregului sezon.

– Ne-am îndeplinit primele două obiective, reușind să terminăm pe primul loc și în sezonul regulat și la capătul play-off-ului. Acum urmează două meciuri foarte tari, cu Metalurgistul Cugir, o echipă foarte arțăgoasă, mai ales pe teren propriu. Va fi o dublă de luptă, o dublă grea, unde cel care va greși mai puțin va fi învingător.

– Evident că obiectivul tău și la echipei este accederea în Liga a doua. Este o primă dublă grea cu Metalurgistul, apoi ar urma o altă dublă cu CS Hunedoara, dacă ambele grupări se califică. CS Hunedoara n-a pierdut niciun meci în acest sezon, au un antrenor care n-a pierdut niciun meci de două sezoane, pentru că a fost la Șelimbăr.

– Asta este o conjunctură, care poate fi cu două tăișuri pentru ei. Părerea mea este că seria a 9-a este inferioară seriei a 10-a. Acolo n-au fost prea multe echipe care să treagă la promovare, în afară de Hunedoara. Majoritatea n-au potențial. Pentru a trage la promovare îți trebuie multe lucruri: îți trebuie lot, bani, infrastructură. Ne așteaptă o primă dublă cu Cugir greu, iar dacă totul iese perfect și băieții sunt în formă, atunci puteam merge mai departe.

– Lumea spune că echipa din Huneodara este favorită la promovare, pentru că are susținere de toate felurile, are spate. Sezonul trecut și noi am fost favoriți, iar Unirea Dej joacă în Liga 2. La fel a fost și în disputa dintre Minaur și Recea.

– Fotbalul este imprevizibil. Numai oamenii care nu se pricep la acest sport și comentează vrute și nevrute pot crede că se poate întâmpla un singur lucru, ca echipa favorită pe hârtie să câștige înainte de a juca. Nu este adevărat. Și eu am pățit-o la Recea, cu o echipă net inferioară celei din Baia Mare. Am promovat, cu 12-13 jucători, lotul era subțire. Și n-a contat nici lotul, nici sumele da bani, a contat doar forma de moment și, bineînțeles, dăruirea. Întotdeauna o echipă ce pare să fie dominată pe toate planurile are tendința să se mobilizeze la maximum. Însă, nu trebuie să ne gândim acolo, pentru că și noi și ei avem o semifinală foarte grea. Ei au cu CA Oradea, o echipă foarte organizată și vor avea surprize.

– Raphael Stănescu este un jucător cu experiență și am văzut că ai început să-l folosești după ce i-a expirat suspendarea.

– Da, pe 12 i-a expirat suspendarea. E un jucător cu calitate, cu experiență. La Dej a jucat tot meciul și a jucat foarte bine. Se vede calitatea la el. Avem un lot echilibrat, avem și o bancă bună, care poate face diferența. Asta mi-am dorit, să avem o bancă solidă, să nu se simtă când iese titularul. Jucătorii știu că pentru mine toți sunt importanți, că fiecare are rolul lui și că trebuie să dea totul pentru echipă. Credem în șansele noastre.